Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Studieboliger. Overborgmester Frank Jensen har planer om skaffe flere studieboliger til de københavnske studerende.
Foto: THOMAS BORBERG

Studieboliger. Overborgmester Frank Jensen har planer om skaffe flere studieboliger til de københavnske studerende.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frank Jensen vil have studieboliger til 3.500 kroner

Københavns Kommune har en målsætning om 6.000 nye boliger inden 2025, og de skal ifølge overborgmesteren kunne klares på SU.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

København har i mange år haltet bagefter, når det kom til at bygge studieboliger, men det skal der nu laves om på. Kommunen har en målsætning om, at der skal skabes 6.000 nye studieboliger frem mod 2025, og boligerne skal være til en pris, hvor beboerne kan overleve på deres SU:

»Vi har et mål om at få studieboliger, som man kan have råd til på en SU, når man bor der alene. Det er jo et sted omkring 3.400-3.500 kroner«, fortæller overborgmester, Frank Jensen (S).

SOCIALDEMOKRATIET:

Kommunen har ellers været kritiseret for, at nogle af byens nye studieboliger har været for dyre. Blandt andet kommer en række studerende, der rykker ind i nye boliger på Havremarkens Skole på Nørrebro til oktober til at betale op til 6.200 kroner for en 1-værelseslejlighed. Det er højere end den månedtlige ydelse på SU.

STUDERENDE:

Også en række studieboliger, der skal opføres i DSB's tidligere hovedkontor i Sølvgade, kommer til at koste omkring 5,000-6,000 kroner for 25-30 kvadratmeter plus fællesarealer. Når prislejet kommer i den omegn, skal der ifølge Frank Jensen være mulighed for at dele lejligheden:

»6.000 kroner er rigtig mange penge, hvis man ikke kan bo der to«, siger overborgmesteren.

Ungdomsboligstrategi med vokseværk

København har i mange år set en meget lille stigning i antallet af studieboliger, mens antallet af studerende er eksploderet. Det skyldes hovedsageligt et byggestop for ungdomboliger fra 1995 til 2012.

STUDERENDE:

Antallet af studerende stiger stadig, og ifølge kommunens befolkningsprognose kommer der 20.000 flere unge i løbet af de næste 5 år. Efter ophævelse af byggestoppet har målet om flere ungdomsboliger derfor haft vokseværk. Først ville man have 1.500 boliger. Så 3.000 boliger. Og tidligere i år blev antallet igen fordoblet til det nuværende mål på 6.000 nye boliger:

»Ifølge vores beregning vil 6.000 ungdomsboliger betyde, at vi har flere ungdomsboliger per studerende, end vi har i dag« fortæller Frank Jensen.

KOLLEGIEKONTOR:

Frank Jensen kan dog ikke love at den årlige flaskehals på boligområdet ved studiestart vil forsvinde de næste år:

»Det er bestemt en udfordring, at der ikke er større antal studieboliger. Og det er det, vi arbejder på«.

Jagte du en bolig, så kan Claus Højte, direktør i LLO hjælpe dig med at undgå de klassiske fejl. Kilde: politiken.tv/Peter Vintergaard

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden