Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Sameksistens. Boliga under- streger, at de ikke går efter ejendomsmæglernes kunder. Boliga tror fortsat på en fornuftig sameksistens med ejendomsmæglerne. Arkivfoto: Klaus Holsting

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boliga tilbyder selvsalg: Sælg din bolig som du sælger bilen

Landets største boligportal tilbyder fra i dag, at folk for 499-995 kroner om måneden kan gå uden om ejendomsmægleren og sælge deres egen bolig via eksponering til portalens op mod 800.000 brugere.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det skal være lige så let at sælge sin bolig som at sælge sin brugte bil.

Sådan lyder målsætningen bag boligportalen Boligas tilbud om at sælge sin egen bolig via portalen. Fra i dag kan man for 499 kroner om måneden sætte sin bolig til salg på hjemmesiden. Tanken er, at man helt kan undvære en ejendomsmægler - en udgift, som ofte ligger på 50.000-100.000 kroner.

Det er allerede muligt at sælge boliger selv via for eksempel Robinhus, Den Blå Avis eller ved blot at sætte en seddel op på supermarkedets opslagstavle. Det nye er, at Boliga i tæt samarbejde med advokatfirmaet Nemadvokat rydder nogle juridiske sten af vejen.

LÆS OGSÅ

Vil man have advokatpakken med, koster det 995 kroner at komme i gang. For de penge får man leveret en lang række dokumenter, som skal fremlægges for at kunne sælge boligen. Det er ofte netop fremskaffelsen af dokumenterne, som afskrækker folk fra selv at sælge en bolig, fordi de er komplekse og svære at finde, forklarer advokatfuldmægtig Frederik Friche fra Nemadvokat:

»Det er en måde at gøre selvsalg mere gennemskueligt på. Det er ikke nødvendigvis produktet for alle, men jeg tror, at der vil være et stort marked«.

Boligmappe
Løsningen hedder Boligmappen og er en advokatpakke opdelt i tre faser. Man kan tilkøbe produkter som matrikelkort, tilstandsrapport og købsaftale efter behov og handlens niveau. En komplet boligmappe inklusive købsaftale vil koste 10.000-15.000 kroner inkl. moms, afhængig af boligtypen.

I Boliga, der har omkring 800.000 brugere, er forventningen, at der i løbet af det første år vil være omkring 1.100 kunder, som vælger deres selvsalgsløsning.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden