Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann (arkiv)
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

tvang. Nordhavn er et af de steder i København, hvor det kan komme på tale at trumfe kravet om en vis andel almene boliger igennem.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overborgmesteren klar til at bruge tvang for at få bygget 9.000 billige boliger

Frank Jensen (S) ønsker ikke en opsplitning mellem rige og fattige i København.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er fredet, fremhæver overborgmester Frank Jensen (S), da han fra toppen af et alment byggeri i Ørestad kigger ud over Amager Fælled.

»Det er en kamp at bevare en blandet by. Vi kan se, at priserne rundtomkring i byen er ved at overstige det beløb, det er muligt at bygge almene boliger for. Men vi har en klar målsætning om, at 20 procent af boligmassen i København – også i de nye kvarterer – skal være almene boliger. Vi kan se, at de almene boligselskaber kun kan bygge nyt alment byggeri, hvor der er alment byggeri i forvejen. Så får vi en uønsket opsplitning af byen. Det almene byggeri skal passes ind sammen med andet byggeri, så bankdirektøren bor ved siden af læreren, pædagogmedhjælperen og buschaufføren«.

100 kvadratmeter med god udsigt til under 9.000 kroner

Overborgmesteren besøgte i går det almene boligselskab AAB's nye afdeling med 81 almene familieboliger i Ørestad Syd. Alle lejligheder har altan med udsigt over den fredede Amager Fælled, og de er omkring 100 kvadratmeter store og koster fra 8.700 kroner om måneden.

I Ørestad Syd er cirka 20 procent af lejlighederne almene gennem en frivillig aftale melllem AAB, ejendomudviikleren Arkitetgruppen og Københavns kommune Men med efterårets finanslovsaftale bliver det muligt for kommunerne at kræve op til 25 procent almene boliger i nye kvarterer og at skyde kapital ind, så det er muligt at bygge alment.

LÆS ARTIKLEN

»Det er vi glade for. Vi skal have bygget 9.000 nye almene boliger i København frem til 2027, så vi vil gerne have de værktøjer«.

Det er lykkedes at få en andel almene boliger på 20 procent her i Ørestad uden tvang?

»Vi har været gennem en finanskrise med faldende priser, så udviklerne har gerne villet have noget at lave, men nu stiger priserne, og så kan det blive sværere. Det har vi set i Nordhavn og her i Ørestad, men også andre steder«.

Vil du i fremtiden få brug for 25-procentsreglen?

»Det gør jeg, men det er svært at sige hvor. Det kan for eksempel være i anden fase af Nordhavn. I første fase er andelen af almene boliger mellem 6 og 8 procent. København vokser med over 100.000 indbyggere frem til 2025, så vi skal sikre, at der er almennyttige boliger, så vi har den blandede by«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden