0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Københavnerlejligheder sælges til overpris – men der er stor forskel på bydelene

På Vesterbro og Islands Brygge sælges to ud af ti lejligheder til mere end udbudsprisen

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg (arkiv)
Foto: Thomas Borberg (arkiv)

overbud. Der er rift om ejerlejlighederne i København. I løbet af det seneste år er næsten hver femte solgt til en pris, som ligger over udbudsprisen.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til trods for at priserne på ejerlejligheder i hovedstaden det seneste år steget med 13 procent, har boligkøberne i næsten to ud af ti handler måttet byde over udbudsprisen for få fingre i en lejlighed.

Det viser en analyse, som Boligsiden.dk har lavet for Politiken.

»Det er en meget stor andel«, siger Morten Skak, boligekspert på Syddansk Universitet.

Her finder man så ud af, at folk er villige til at betale noget mere, og det vil efter et stykke tid slå igennem i udbudspriserne

»At så mange byder over udbudsprisen er udtryk for en vis uforsigtighed hos køberne. Det kan give spekulation i markedet, og risikoen for en prisbobbel forøges med sådanne signaler fra markedet«.

Han peger på, at det er almindeligt, at der gives afslag i forbindelse med en bolighandel – selv i gode tider.

»Så når mere en betydelig del af køberne i København er villige til at betale mere end udbudsprisen, er det markant. Især når det sker i en periode, hvor priserne også er steget temmelig voldsomt«, siger han.

Lokale forskelle

Det seneste år er 15 procent af de københavnske lejligheder solgt til mere end udbudsprisen. I samtlige bydele i hovedstaden har der været godt gang i boligsalget, og køberne har været villige til at byde over prisen for at skaffe sig en bolig. Men der er markante forskelle mellem de forskellige bydele.

I nogle af de absolut dyreste bydele, Vesterbro og Islandsbrygge, har to ud af ti købere budt over prisen, mens der ’kun’ er én ud af ti boligkøbere, der har betalt mere end udbudsprisen for deres lejlighed og på Christianshavn og i Ørestaden.

BYDEL FOR BYDEL:

»Nogle af de allerdyreste områder er åbenbart så attraktive, at køberne, selvom priserne allerede er meget høje, er villige til at byde over prisen. I andre områder ser det ud til, at udbudsprisen er ved at have nået et niveau, der gør, at færre har lyst – og råd - til at byde mere end prisen«, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Nye hot-spots

Også i områder lidt længere væk fra centrum som Bispebjerg og Kongens Enghave har mange, to ud af ti, betalt mere end udbudsprisen for deres lejlighed. Det kan være et tegn på, at disse områder er på vej frem, vurderer Morten Skak.