Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
dyrere. Huspriserne steg med 6,1 procent i gennemsnit sidste år, mens ejerlejlighederne hoppede med hele 11,4 procent.
Foto: Dite Valente (arkiv)

dyrere. Huspriserne steg med 6,1 procent i gennemsnit sidste år, mens ejerlejlighederne hoppede med hele 11,4 procent.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Økonom: Fremgangen på boligmarkedet bliver mindre udtalt i år end sidste år

Boligpriserne stod næsten stille i fjerde kvartal sidste år efter voldsomme stigninger i begyndelsen af året.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Traditionen tro holdt boligpriserne sig pænt i ro i de tre sidste måneder af 2015, hvor salget typisk er mere afdæmpet end i foråret.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som viser en fremgang i den gennemsnitlige kvadratmeterpris for huse på 0,3 procent i fjerde kvartal, mens lejligheder er gået frem med 0,5 procent.

Dermed bød årets slutning på en noget mere afdæmpet prisudvikling end i årets begyndelse, hvor lave rentesatser gav priserne et markant hop.

Ejerlejligheder steg dobbelt så meget som huse

Det ses også af den samlede stigning i 2015, der for husenes vedkommende endte på 6,1 procent, mens lejlighederne i løbet af sidste år steg 11,4 procent.

Cheføkonom Steen Bocian fra Dansk Erhverv konstaterer, at ejerlejlighederne dermed er dyrere end nogensinde før, mens boligerne er ni procent fra den historiske top.

Det har været med til at skubbe forbruget i gang, og det har igen været med til at holde væksten i samfundet oppe.

»Da krisen ramte, og boligpriserne faldt kraftigt, var vi nødt til at skære ned på vores private forbrug - og først i løbet af 2014 og 2015 var vendingen på boligmarkedet stærk og bred nok til, at vi atter så fremgang i forbruget«.

»Her i 2016 kunne det godt tyde på, at fremgangen på boligmarkedet bliver mindre udtalt, end hvad vi så sidste år - men vi venter dog ikke tilbagegang«, skriver han i en kommentar til tallene.

Hos Danske Bank ser cheføkonom Las Olsen heller ingen tegn på, at priserne skulle tage et stort dyk igen lige med det samme.

»Priser, der stiger kraftigt, kan også falde kraftigt. Det er svært at se, hvad der skulle udløse sådan et prisfald i den nærmeste fremtid, men på et eller andet tidspunkt stiger renten igen«, minder han dog om.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden