Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 PETER HOVE OLESEN
Foto: PETER HOVE OLESEN

Boligjagt. Jeppe Holm Nielsen og hans kæreste har siden januar ledt efter en andelsbolig.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boligjagt: Jeppe blev overhalet af køber, der betalte 95.000 for gammelt klædeskab

Det københavnske andelsboligmarked er glødende, og det øger sælgeres kreativitet.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når man for gud ved hvilken gang møder op til åbent hus og ender med at bliver overhalet indenom af folk, der er villige til at betale titusindvis af kroner under bordet, ja, så ender man med at stå noget demotiveret tilbage.

27-årige Jeppe Holm Nielsen og hans kæreste leder efter en andelsbolig i København - som så mange andre helst i bro-kvartererne, Indre By eller Christianshavn - men nu har de ledt siden januar, og én ting står lysende klart:

»Det er et vildt, vildt marked«.

Jeppe Holm Nielsen og hans kæreste skal bruge en treværelses lejlighed, og de har fået et andelslånebevis på 2,5 millioner fra banken, så de behøver ikke gå efter den mindste cigarkasse i byen.

»Det skulle være muligt at finde noget«, siger Jeppe Holm Nielsen. Det er det bare ikke.

»Vi har ledt siden januar, men der er bare ikke noget, og det der er, bliver revet væk«, siger han.

Parret vendte ved årsskiftet hjem fra New York, hvor de boede i et halvt år. Også før de rejste, ledte de efter en andelslejlighed, og det er tydeligt, at det kun er blevet sværere og dyrere i løbet af de seks måneder.

»Det var svært dengang, men det er blevet endnu sværere nu. Det, vi dengang syntes, var dyrt, kan vi nu se, vi bare skulle have snuppet. Det var alligevel ikke så dyrt, nu når man kender markedet«, siger Jeppe Holm Nielsen.

Klædeskab til 95.000 kroner

Men én ting er, at der er færre andele til salg, og at priserne er gået op. En anden er den underskov af kreative måder at få så mange penge for sin andelslejlighed som muligt.

Forrige mandag var der åbent hus hos en sælger på Vesterbro. Jeppe og hans kæreste var der et kvarter før, og der mødte de omkring ti andre, der allerede var på plads foran døren til den måske så forjættede bolig. Da klokken slog hel, slangede der sig en kø på omkring 70 mennesker fra døren og rundt om hjørnet.

»Det var helt grotesk«, siger Jeppe Holm Nielsen.

Sælger havde slået lejligheden op søndag aften, der var åbent hus mandag, og ugen efter forventedes det, at man flyttede ind, da sælger længe havde vidst, at de skulle flytte og for længst havde fundet et nyt hjem.

Det er 100 procent demotiverende. Vi ville godt kunne gøre det, men jeg synes ikke, det er en fed måde at gøre det på, og så desperate er vi heller ikke

»Det siger meget om markedet, at man som sælger ved, at man kan vente til sidste øjeblik«, siger Jeppe Holm Nielsen.

Oven i det viste det sig, at sælger havde et meget gammelt og meget kostbart klædeskab, der skulle med i handlen.

»Hvilket jo er kodeord for, at de ville have penge under bordet«, siger Jeppe Holm Nielsen, der efterfølgende fandt ud af, at en køber havde betalt 95.000 for skabet.

»Det er 100 procent demotiverende. Vi ville godt kunne gøre det, men jeg synes ikke, det er en fed måde at gøre det på, og så desperate er vi heller ikke«, siger han.

Efterhånden som Jeppe Holm Nielsen og hans kæreste er kommet til at kende markedet, kan de godt se, at der måske vil være ting, man bliver nødt til at gå på kompromis med. Men ikke på foreningens økonomi.

»Det er jo der, man virkelig skal passe på med at gå på kompromis, så det er vi ikke særligt villige til. Men det er klart, at når man skal rykke så hurtigt, at man ikke kan tage bare én dag til lige at tjekke det hele og føle efter, så bliver man måske mere medgørlig«, siger han.

»Vi prøver så vidt, vi kan at sætte os ind i økonomien. Men det er et virkeligt svært marked«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden