Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Forhandling hos ejendomsmægleren hjælper: Ni ud af ti får det billigere

Kun halvdelen af sælgerne forhandler med mægleren. Men det kan godt betale sig.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kun halvdelen af forbrugerne prøver at forhandle med ejendomsmægleren om prisen for de ydelser, mægleren tilbyder ved et boligsalg.

Det viser en analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Forhandling betaler sig Det kan ellers godt betale sig, viser den samme undersøgelse, for 9 ud af 10 af de forbrugere, der forhandler om prisen, har fået ejendomsmægleren ned i pris.

»Ved at sætte sig ind i hvilke opgaver, der er forbundet med salget af boligen, så er forbrugerne langt bedre rustet til at gå i dialog med mægleren. Den dialog kan føre til en mere tilfredsstillende aftale om, hvordan salget skal foregå, og hvad mæglerens ydelser skal koste«, siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelen, Hanne Kristensen.

Den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, lancerer i dag et tema om salg af fast ejendom, hvor forbrugerne kan blive klogere på, hvilke opgaver de selv kan løse, hvilke opgaver mægleren har pligt til at løse, og hvordan de kan få tilbudt en bedre pris for mæglerens ydelser.

Temaet rummer også en tjekliste, som forbrugerne kan bruge, før de indgår kontrakt med en mægler.

LÆS ARTIKEL

»Når en forbruger sælger bolig for millioner af kroner, så kan nogle tusinde kroners afslag på ejendomsmæglerens ydelser måske ligne småpenge. Men det er alligevel mange penge, forbrugeren kan spare ved at gøre en mindre indsats«, siger Hanne Kristensen.

På forbrugerportalen forbrug.dk's tema er der ud over en række gode råd også henvisning til blandt andet Konkurrencerådets afgørelse i sagen om ejendomsmæglernes afvisning af at stille billeder af boliger til salg til rådighed for den uafhængige boligportal Boliga.dk

Afgørelsen giver boligsælgeren mulighed for at sikre, at for eksempel Boliga.dk kommer med i aftalen med ejendomsmægleren. Det er op til sælgeren, om billederne af boligen også skal kunne ses på Boliga.dk, og får ejendomsmægleren anmodningen, har han pligt til at gøre det muligt.

Seks andre gode råd når du sælger bolig

  • Indhent tilbud fra flere mæglere
  • Brug boligportalerne til at sammenligne forskellige mægleres liggetider og priser
  • Prøv om du kan forhandle dig til en lavere pris eller en bedre aftale
  • Overvej om du selv vil stå for dele af salget
  • Print tjeklisten på forbrug.dk ud og tag den med til ejendomsmægleren
  • Tag formidlingsaftalen med hjem til gennemlæsning, inden du skriver under

Kilde: forbrug.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden