Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Selvgjort. Til salg skiltet giver ikke meget, når man bor under taget, men ved at annoncere og vise rundt selv har Rasmus Thambo solgt sin lejlighed til en god pris.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selvgjort: Rasmus sparede 47.500 kroner ved at sælge sin lejlighed selv

Det kostede Rasmus Thambo 17.500 kroner at sælge sin lille lejlighed i Vanløse.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rasmus Thambo viser scenevant rundt i sin toværelses lejlighed oppe under loftet. Her har han selv revet lofter ned, så de mørke bjælker står frem i et nyt køkkenalrum, og fået installeret alt fra bad til indbyggede skuffeløsninger.

Og her har han jævnligt vist interesserede købere rundt det sidste halve år, før en af dem bed på i sidste måned.

LÆS OGSÅ

»Vi havde ikke supertravlt med at sælge, så jeg besluttede, at vi skulle have så meget som muligt ud af af den. Derfor ville jeg gerne spare mæglerens salær på 65.000 kroner«, siger Rasmus Thambo. Han leder nu efter en større lejlighed sammen med kæresten, som skal føde deres første barn til august.

Købt annoncepakke

Prisen blev sat højt ud fra en vurdering fra den lokale mægler og et tjek i BBR-registret, som viser, hvad andre lejligheder i området var blevet solgt til.

LÆS OGSÅ Først forsøgte han sig med annoncer i Den Blå Avis, hvor det koster 100 kroner om måneden at annoncere. Det gav kun opkald fra folk, som gerne ville leje. Derfor købte han via ejendomsmæglerkæden Robinhus en annoncepakke, som for 3.495 kroner giver et halvt års annoncer på Boliga.dk og Boligsiden.dk, de boligsøgendes foretrukne vandhuller. Det gav lidt flere fremvisninger, men stadig ingen købere. »Det var fint selv at vise den frem, og vi skulle alligevel gøre rent og klar, hvis en mægler skulle have gjort det. Det eneste frustrerende var, at folk ikke vendte tilbage og sagde, om de var interesserede«, siger Rasmus Thambo, som efter fire måneder satte prisen ned med 100.000 kroner til 1,1 mio. kroner. Det fik en køber på banen, og hans advokat fik sat sælgeren i arbejde.

»Arbejdet med at finde referater fra boligforeningen, lokalplan og den slags var det største arbejde. Men ikke umuligt. Det blev klaret på mail eller med et opkald og tog i alt fem timer. En høj timeløn«, siger Rasmus Thambo.

Rasmus Thambos advokat tog 12.500 kroner for købspapirer og formelle transaktioner, så handlen har med annoncer kostet omkring 17.500 kroner.»Jeg forstår konceptet med en mægler, hvis du sælger en stor landejendom. Han kender potentielle kunder. Men en lille lejlighed — det kan man sagtens gøre selv, siger Rasmus Thambo.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden