Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Færre boliger til salg er varme nyheder for boligejerne

Selv om der sættes flere boliger til salg, falder udbuddet. Det vidner om godt gang i salget, siger analytiker.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er gang i salget af boliger på det danske boligmarked.

Ved udgangen af november var 51.454 boliger udbudt til salg. Udbuddet faldt med 1.680 boliger fra oktober til november. Det viser boligudbudsstatistikken fra Finans Danmark.

»De færre boliger til salg er varme nyheder til boligejerne, idet de vidner om, at der sælges og købes rigtig mange boliger i store dele af landet«, skriver Mira Lie Nielsen, chefanalytiker i Nykredit, i en kommentar.

» Samtidig skal vi helt tilbage til 2007 for at finde en novembermåned, hvor antallet af huse til salg var lavere end i år«, tilføjer hun.

Boligerne på markedet i november fordeler sig på 34.662 huse, 6484 ejerlejligheder og 10.308 fritidshuse.

Liggetiderne bliver kortere

For et år siden - i november 2016 - var der 55.335 boliger til salg. Nu har køberne altså 3881 færre boliger at vælge imellem.

Ifølge Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, hører det med til historien, at der samtidig er sat flere huse til salg i 2017 end i 2016.

»Ellers ville boligudbuddet være faldet endnu mere. Når der både bliver færre huse til salg, og der samtidig sættes mange nye til salg, kommer der en større udskiftning, og det betyder kortere liggetider«, siger hun i en pressemeddelelse.

»Det er netop, hvad vi har set det seneste år, hvor liggetiderne i hele landet i gennemsnit er faldet lige knap en måned«, siger Ane Arnth Jensen.

Fremgangen i salget er fordelt over hele landet - ikke kun de store byer, siger Mira Lie Nielsen.

»Dagens tal viser også, at antallet af til salg-skilte er faldet i samtlige landsdele over det seneste år. Der ses store fald i såvel Sydjylland som på Vest- og Sydsjælland, hvor boligkøberne har færre parcel- og rækkehuse at vælge imellem«, siger hun.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden