Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boligpriserne stiger fortsat - flere sælger deres hus

Brancheorganisationen Finans Danmarks tal for boligmarkedet viser en pæn fremgang i priserne i 2018.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ifølge Finans Danmark er prisen på huse og lejligheder steget pænt i første kvartal sammenlignet med samme periode i 2017.

Tallene for Finans Danmark, der er banker og realkreditselskabers brancheforening, viser en stigning i huspriserne på 6,2 procent i første kvartal. Stigningen på ejerlejligheder ligger på 8,8 procent ifølge samme opgørelse.

»Det er værd at hæfte sig ved, at markedet for parcel- og rækkehuse dækker hele landet og udgør langt den største del af boligmarkedet«.

Derfor er det godt både for boligejerne og for samfundsøkonomien, når der er aktivitet og en positiv udvikling på husmarkedet i alle dele af landet, skriver viceadministrerende direktør i Finans Danmark Ane Arnth Jensen i meddelelsen.

Med stigning ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på landsplan på 13.428 kroner for et hus.

Lille stigning

Samtidig er der gang i husmarkedet, hvor 9.351 huse skiftede hænder i første kvartal. Det er en lille stigning. På markedet for ejerlejligheder er der dog med 3.690 styk tale om et lille fald.

»Antallet af ejerlejlighedshandler er på det laveste niveau i to år«.

»Det ser vi efter en periode med høj aktivitet, hvor priserne er kommet op på et forholdsvist højt niveau, derudover er der fra årsskiftet indført nye låneregler for boligejere med høj gæld, skriver Ane Arnth Jensen.

Hos Nykredit glæder bolig- og formueøkonom Mira Lie Nielsen sig over tallene.

»Renses der for sæsonudsving er huspriserne på landsplan med få undtagelser øget i fire år, og prisen for en kvadratmeter gennemsnitshus er i dag 20 procent højere end for fire år siden. Det svarer til, at et gennemsnitligt parcelhus er blevet 300.000 kroner mere værd«, skriver økonomen og fortsætter:

»En øget boligformue vil alt andet lige give mere tryghed - også i hverdagen. Det giver tryghed, at man ved salg kan få en god pris for sit hus, såfremt man af den ene eller anden årsag skal flytte«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden