Der er flere lejligheder til salg end længe, og det stiller køberne bedre, mener boligøkonom fra Nordea.
Foto: Martin Lehmann

Der er flere lejligheder til salg end længe, og det stiller køberne bedre, mener boligøkonom fra Nordea.

Bolig

Boligøkonom om mange lejligheder til salg: Det er ikke længere sælgers marked

Flere og flere ejerlejligheder er til salg men der kommer næppe store prisfald.

Bolig

Antallet af lejligheder med til-salg-skilte er steget med 16 procent det seneste år, og det giver køberne en fordel, når prisen skal forhandles på plads.

I august var 7.989 lejligheder til salg rundt i landet. Det viser statistik fra erhvervsorganisationen Finans Danmark.

»Den store stigning i antallet af udbudte lejligheder understreger, at lejlighedsmarkedet ikke længere er sælgers marked, som vi har været vant til de sidste seks-syv år«, skriver boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea i en kommentar.

Det er særligt i de store byer, at der er kommet markant flere lejligheder til salg. Udbuddet i København og Aarhus er det højeste i syv år, mens det er hele ni år i Aalborg.

Ifølge Lise Nytoft Bergmann indikerer de nyeste analyser, at lejlighedspriserne er faldet de seneste tre måneder i både København og Aalborg.

Ikke vilde prisfald

Selv om der er flere lejligheder til salg, forventer hun dog ikke drastiske prisfald fremover.

Hun peger på, at der løbende er tilflytning til de store byer, og at lave renter gør det billigere at låne.

»Det er mere sandsynligt, at lejlighedsmarkedet er ved at stabilisere sig oven på nogle hektiske år. Men da psykologien historisk set har spillet en stor rolle på boligmarkedet, kan vi ikke udelukke, at vi skal igennem en periode med prisfald«, skriver hun i en kommentar.

Mens der er langt flere lejligheder til salg, er billedet anderledes på parcel- og rækkehuse, hvor der i august var 1,2 procent færre huse til salg end for et år siden.

Samlet var 35.820 huse klar til nye ejere, og boligerne var sat til salg til priser, der er knap 4 procent højere end året før.

Det er særligt i Sydjylland og på Østsjælland, at boligkøberne har fået færre huse at vælge imellem.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce