Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Eksperter er rystede: »Det udstiller Jyske Banks moral«

Skatteeksperter kritiserer bankens kreative råd til, hvordan man undgår at betale skat.

Dansk økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det chokerer flere skatteeksperter, at Jyske Bank giver forretningsfolk kreative råd til, hvordan de kan undgå at betale skat.

Det er en DR-journalist, der forklædt som forretningsmand får alternativ rådgivning af Jyske Banks formuerådgiver i Schweiz Henrik Löwe til, hvordan han kan sno sig uden om de danske skattemyndigheder.

»Det er rystende. Det udstiller Jyske Banks moral i denne her sag«, siger Lars Koch, politikchef og skatteekspert i græsrodsorganisationen Ibis, i dokumentarudsendelsen, som DR Nyheder sender i aften.

Fiktiv forretningsmand rådes til at flytte patenter ud af landet

Den fiktive forretningsmand rådgives blandt andet til at flytte sine patenter ud af Danmark til skattelyet Gibraltar. Han kan også sætte værdien på patenterne for lavt, så Skat kan opkræve en mindre beskatning, når værdierne tages ud af landet.

Michael Bjørn Hansen, skatteadvokat og tidligere kontorchef i Skat, mener, at rådgivningen er »medvirken til noget, der ikke er lovligt«. Og skatterevisor Thorbjørn Helmo Madsen er enig.

»Jeg er sikker på, at Skat ikke ville acceptere det, hvis det kom for en dag«, siger han til DR.

Jyske Banks skatterådgiver Henrik Löwe rådgiver også DR's forretningsmand til at flytte til London for at få gavn af gunstige skatteforhold for udlændinge.

Og hvis han alligevel vil være i Danmark i mere end de 180 dage, loven sætter som grænse for udlandsdanskere, så har Henrik Löwe også løsningen på det: Et kreditkort uden navn, så Skat ikke opdager, at han bruger penge i Danmark.

»Vi har et kort, hvor der ikke står noget navn på. Så det vil sige, hvis du bruger det i de danske pengeautomater, så er det eneste, de kan se, at pengene bliver hævet fra en konto i Schweiz«, siger Henrik Löwe i dokumentaren.

Jyske Bank har ikke ønsket at give DR Nyheder et interview om sagen, da man først vil se dokumentaren. Men i en skriftlig kommentar til DR Nyheder afviser banken på nogen måde at have foretaget sig noget ulovligt.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden