Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
bekvemt. Det er ikke mindst bekvemmeligheden ved e-handel, som gør den så populær. Her er det Frederik Brøndum, der pakker varer hos Irma.dk.
Foto: Katinka Hustad (arkiv)

bekvemt. Det er ikke mindst bekvemmeligheden ved e-handel, som gør den så populær. Her er det Frederik Brøndum, der pakker varer hos Irma.dk.

Dansk økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udlandet scorer stor del af fortjenesten, når vi shopper amok på nettet

Danskerne køber online som aldrig før.

Dansk økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne vil i 2015 bruge over 58 milliarder kroner på at shoppe på nettet.

Det viser nye tal fra DIBS (Dansk Internet Betalings System), og det er dermed en stigning i e-handel på 41 procent siden 2013.

Ifølge Henriette Høyer, sales manager i DIBS, er det en positiv udvikling, men det øgede onlineforbrug har også en bagside: danskernes e-handel sker nemlig tit hos udenlandske webshops.

Danskerne slipper med lavere moms

En af grundene er, at EU har arbejdet på at gøre onlinehandel nemmere og billigere, og derfor havner de danske forbrugeres penge uden for landets grænser.

»Det er blevet nemt at handle på tværs af EU's grænser. Det betyder, at det for mange danskere bedre kan betale sig at shoppe på udenlandske sider, hvor der ikke er lige så høje momsafgifter«, siger Henriette Høyer.

DIBS' rapport fortæller, at 48 procent af danskerne inden for det sidste halve år har handlet på udenlandske webshops, og det vil kun stige i fremtiden, mener Henriette Høyer.

»Jeg tror ikke, at danskernes handel i udlandet vil falde. Det bliver ved med at være billigt, så derfor er det vigtigt at gøre Danmark mere konkurrencedygtigt«, siger Henriette Høyer.

»Det skal være billigere at handle i danske webshops, for det vil både få danskere til at handle dansk, og det kan samtidig øge eksporten til andre EU-lande. Derfor mener vi, at det blandt andet vil være en fordel at sænke momsafgiften«, fortsætter Henriette Høyer.

Bekvemmeligheden har afgørende rolle

Ifølge Henriette Høyer, er bekvemmeligheden ved e-handel årsagen til det store potentiale. For mange danskere er det langt mere attraktivt at sidde i ro og mag derhjemme, når de shopper.

Muligheden for at shoppe på sin telefon eller tablet øger potentialet yderligere, hvis man spørger Henriette Høyer.

»Shopping på mobiltelefoner og tablets giver mulighed for, at forbrugeren kan sidde i bussen og toget og gennemføre et køb, som de ellers ikke ville gøre«, siger hun.

Henriette Høyer tror, at danskerne er indstillet på at handle online. Derfor mener hun, at det skal tages op til revision, hvordan både danskere og de danske virksomheder bedst udnytter mulighederne.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden