Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Henrik Ramlau-Hansen skiftede til Finanstilsynet efter topjob i Danske Bank.
Foto: Lars Krabbe

Henrik Ramlau-Hansen skiftede til Finanstilsynet efter topjob i Danske Bank.

Dansk økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Medier: Tidligere formand for Finanstilsynet sigtet i hvidvasksag

Henrik Ramlau-Hansen var finansdirektør i Danske Bank. Nu er han sigtet i hvidvasksagen, skriver Børsen og DR.

Dansk økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligere formand for Finanstilsynet og finansdirektør i Danske Bank Henrik Ramlau-Hansen er blandt de sigtede i sagen om hvidvask i Danske Bank.

Det bekræfter Henrik Ramlau-Hansen i en sms over for DR. Sigtelsen er en udløber af sagen om hvidvask gennem bankens estiske filial, lyder det.

Ifølge Børsen, der forinden havde fået sigtelsen bekræftet af flere uafhængige kilder, er Henrik Ramlau-Hansens hjem i Holte desuden blevet ransaget i sagen.

I 2016 stoppede Henrik Ramlau-Hansen som økonomidirektør i Danske Bank efter mange år i banken. I sin rolle havde han blandt andet ansvaret for, at hvidvasklovgivningen blev overholdt.

Kort efter blev han udnævnt til formand for Finanstilsynet. I maj sidste år trak han sig som formand for Finanstilsynet, fordi der ikke skulle være tvivl om tilsynets uafhængighed.

Onsdag skrev Berlingske, at ti tidligere ledende medarbejdere i Danske Bank er sigtet i forbindelse med Bagmandspolitiets efterforskning af hvidvask i Danske Bank.

Tidligere er det blevet kendt, at bankens tidligere topchef Thomas Borgen er blandt de sigtede i hvidvasksagen. Også bankens tidligere chefjurist Flemming Pristed er sigtet, har det været fremme.

Sigtelserne er en udløber af sagen om hvidvask gennem bankens estiske filial.

Ifølge Danske Banks egen undersøgelse flød op til 1500 milliarder kroner gennem afdelingen fra udenlandske kunder. Størstedelen af beløbet vurderes at være mistænkeligt.

Danske Bank bliver i den forbindelse undersøgt af myndigheder i Danmark, Estland, Frankrig og USA. Banken er sigtet i Frankrig og Danmark.

I Danske Banks egen advokatundersøgelse blev det afsløret, at ledelsen i banken gentagne gange blev advaret om mistænkelige kunder og alvorlige mangler i forebyggelsen af hvidvask i den estiske filial.

/ritzau/

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden