0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Få overblikket: Se kortet over danskernes timeløn

De borgere, der tjener mest, bor ikke i de kommuner, hvor arbejdspladserne lønner bedst.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
erhverv940px
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
erhverv940px
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er stor forskel på, hvad danskerne tjener. Lønmodtagerne, der bor i Hørsholm Kommune, er landets bedst lønnede med en gennemsnitsløn på 56.154 kroner pr måned. De tjener hele 68 procent mere end dem, der bor i Langeland Kommune, som er de danskere, der tjener mindst.

Her kan de i gennemsnit kun skrabe 33.377 kroner ind på lønkontoen hver måned.

Forskellen er i følge Danmarks Statistik så stor, at de 10 procent, som tjener mest i Langeland Kommune, ville være blandt den dårligst lønnede halvdel, hvis de boede i Hørsholm Kommune.

Uattraktivt at bo i Billund I Hørsholm Kommune er lønnen høj både på arbejdsstederne og blandt beboerne. Sådan er det ikke alle steder. I både Fanø, Gribskov og Dragør Kommuner er lønnen på kommunens arbejdspladser meget lavere end indbyggernes løn.

Det modsatte gør sig gældende i Billund, Brøndby og Ikast-Brande Kommune.

I disse kommuner er det lønmæssigt mere attraktivt at arbejde end at bo, da kommunernes indbyggere tjener mindre end de ansatte på kommunens arbejdspladser.

Ballerup har højeste løn

Hvis man går efter at søge arbejde i kommunen med den højeste gennemsnitsløn, skal man pendle til Ballerup Kommune. Her er lønnen 48 procent højere end i Jammerbugt Kommune i Nordjylland.

Lønmodtagerne bosat nord for København er i gennemsnit langt de højst lønnede.

LÆS MERE

I de fem kommuner, hvor lønmodtagerne har den højeste gennemsnitsløn, udfører hele 11 procent ledelsesarbejde, mens 49 procent har en arbejdsfunktion, som kræver et højt kvalifikationsniveau. I de fem kommuner, hvor indbyggerne har den laveste løn, er det kun 29 procent, der har én af de to funktioner.

pia.buhl@pol.dk

Annonce

Læs mere