Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
erhverv940px
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dataviz: Se boligprisernes vilde dans mod himlen

Kvadratmeterprisen på et parcelhus er eksploderet siden 90'erne. Selv ikke Finanskrisen kan bremse himmelflugten.

erhverv940px
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tilbage i 90'erne lå kvadratmeterprisen på et parcel- eller rækkehus nogenlunde ens i landets kommuner. Bevares, prisen var højere i København end Vestjylland, men landsgennemsnittet var 4.000 per kvadratmeter, og de flerste kommuner svingede med et par tusinde kroner deromkring.

Sådan er det ikke længere.

Ved årtusindeskiftet begynder en markant skævvridning af boligpriserne. København og omegnskommunerne stikker lige så stille af fra de øvrige, og i årene inden finanskrisen eksploderer priserne nærmest.

Under krisen led prisudviklingen et knæk, men efter en stagnering de senere år, er prisen nu på vej op igen. I dag er Frederiksberg Kommune landets dyreste med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på mere end 41.000 kroner - det er 20 gange mere end på Ærø, der har den laveste pris.

I videoen er hver kommune repræsenteret ved en farvet bold, der stiger og falder i takt med prisudviklingen for parcel- og rækkehuse. Der er nærmest tale om en hektisk dans. Priserne er i faktiske tal, det vil sige, der ikke er korrigeret for inflation.

Herunder kan du sammenligne prisudviklingen i din egen kommune med landets øvrige. I udgangspunktet har vi udvalgt 5 kommuner med meget store forskelle i mellem. Men du kan også selv indtaste et kommunenavn i boksen til højre og selv bestemme, hvilke kommuner du vil undersøge.

Kilde: Realkreditrådet

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden