0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FAKTA: Sagen om de fejlagtige ejendomsvurderinger

Her er hovedpunkterne i oprulningen af problemer med Skats offentlige ejendomsvurderinger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling (arkiv)
Foto: Jens Dresling (arkiv)

fejlagtigt. Sagen om de fejlagtige ejendomsvurderinger tog for alvor fat, da Rigsrevisionen i august slog fast, at skat vurderede forkert i tre ud af fire tilfælde i 2011.

Fakta
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fakta
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

 • Rigsrevisionen udsendte i august en beretning, der afdækker omfattende fejl i Skats offentlige ejendomsvurderinger.
 • Rigsrevisionen kritiserer, at Skats vurdering af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemmer overens med de priser, som husene blev handlet til. 41 procent af de parcelhuse, som skiftede ejer i 2. halvår 2011, var overvurderede, idet ejendomsværdien oversteg salgsprisen.
 • Rigsrevisionen kritiserer også, at Skatteministeriet har været vidende om problemer med ejendomsvurderingerne siden 2007 uden at gribe ind.
 • Flere ansvarlige skatteministre er blevet orienteret om problemer med den offentlige ejendomsvurdering. Det fremgår af Rigsrevisionens beretning, at der i perioden 2004-2012 er udarbejdet i alt 29 ministerforelæggelser i Skatteministeriet og Skat om ejendomsvurderingsområdet
 • Folketingets statsrevisorer uddelte efterfølgende den næsthårdeste kritik - »en skarp påtale« - af Skatteministeriet uden dog at holde enkelte skatteministre ansvarlige.
 • Efterfølgende er Venstres gruppeformand, tidligere skatteminister Kristian Jensen, kommet i modvind med Berlingskes og Ekstra Bladets afsløringer af, at han helt tilbage i 2006 blev informeret om fejl i den offentlige ejendomsvurdering uden at iværksætte en undersøgelse.
 • Jyllands-Posten har samtidig afdækket, at de tre Venstre-skatteministre Kristian Jensen, Troels Lund Poulsen og Peter Christensen ikke informerede Folketinget om sagen i kvartalsrapporter til skatteudvalget.
 • Også de tre tidligere finansministre fra Venstre - Thor Pedersen, Lars Løkke Rasmussen og Claus Hjort Frederiksen - er blevet blandet ind i sagen. Ifølge Ekstra Bladet har Finansministeriet flere gange bremset planer om at rette op på Skats forkerte ejendomsvurderinger, mens de tre Venstre-topfolk sad ved roret.
 • De borgerlige partier har krævet, at boligejere, der har betalt for meget i ejendomsskat på grund af fejlagtige vurderinger, skal have deres penge tilbage. Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har slået fast, at man skal kunne få sin for meget betalte skat tilbage
 • Holger K. Nielsen garanterer, at dem, der har betalt for meget i ejendomsværdiskat eller grundskyld på grund af 2011-vurderingerne, får deres penge tilbage. Men det sker først i 2015.
 • Regeringen suspenderer ifølge Politiken og DR Nyheder arbejdet med ejendomsvurderinger for 2013. I stedet må boligejerne vente til 2015, før der kommer en ny vurdering. Et eksternt ekspertudvalg skal finde ny metode.


ritzau

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement