Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
LINE ØRNES SØNDERGAARD
Foto: LINE ØRNES SØNDERGAARD

Skattely. Lækage fra revisionsfirmaet PwC viser, at flere firmaer har indgået fordelagtige skatteaftale med miniputstaten Luxembourg.

Luxembourg-lækage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rina Ronja Kari vil have mistillidsvotum til Juncker

Afsløring af hemmelige skatteaftaler fører til pres på kommissionsformand.

Luxembourg-lækage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Reaktionerne på gårdsdagens afsløringer af, at Luxembourgs myndigheder hjælper multinationale selskaber med at slippe for at betale skat i Danmark og andre EU-lande, vælter idag ind.

EU er allerede gået i gang med at undersøge skatteforholdene for de store, multinationale selskaber i Luxembourg, fortæller en talsperson for formanden for EU-kommissionen, Jean-Claude Juncker, i dag ifølge Ritzau.

I kommentaren fra Junckers talsperson understreges det yderligere, at man - hvis det bliver nødvendigt - er klar til at sanktionere landet:

»Hvis der bliver truffet en negativ beslutning, vil Luxembourg være nødt til at rette ind«, siger Junckers talsmand til nyhedsbureauet AFP.

Et hav af revisorer i Luxembourg sørger for altid at finde vejen til den lave skat. Kilde: Politiken.tv / Jakob Sorgenfri Kjær, Mads Zacho Teglskov.

Luxembourg afviser lovbrud

Den nuværende premierminister i Luxembourg, Xavier Bettel, frasiger sig kendskab til ulovlige skatteaftaler:

»Jeg vil gerne understrege, at disse skatteaftaler er i overensstemmelse med internationale regler«, siger han til nyhedsbureauet AFP.

Rina Ronja Kari vil stille mistillidsvotum

Blandt medlemmer af Europaparlamentet har sagen vakt harme. Ifølge Ritzau vil danske Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU stille et mistillidsvotum til Jean-Claude Juncker.

»Det er jo helt uacceptabelt, at et land aktivt deltager i at snyde andre lande for skatteindtægter. Og som regeringsleder er man altså ansvarlig for, hvad staten foretager sig«, siger hun til Ritzau.

Hun mener ikke længere, at Jean-Claude Juncker kan blive siddende som formand for EU-kommissionen:

»Denne sag beviser, at Junker på ingen måde er egnet som formand for EU-kommissionen, og det eneste logiske er, at han må forlade stillingen.«

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden