Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Juncker vil udveksle skatteoplysninger i EU-landene

EU-Kommissionens formand reagerer på afsløring af skatteaftaler.

Luxembourg-lækage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, vil iværksætte automatisk udveksling af oplysninger om favorable skatteregler i EU-landene.

Det siger Juncker på EU-Kommissionens pressemøde efter en uges tavshed.

De gunstige skatteaftaler, som multinationale selskaber i en årrække har udnyttet ved aftaler med Luxembourgs skattevæsen, findes i 22 EU-lande, tilføjer han.

»Dette problem skal løses ikke blot i Luxembourg, men i hele EU«, sagde Juncker, der ikke på forhånd havde annonceret sin deltagelse i det ugentlige pressemøde.

Vil ikke udtale sig om Luxleaks

Kommissionsformanden, der er tidligere regeringsleder og finansminister i Luxemborg, agter ikke at udtale sig om Luxleaks-affæren til konkurrencekommissær Margrethe Vestager, understreger han. Det skyldes, at kommissærer ifølge reglerne ikke udtaler sig om forhold i egne lande.

Der er ingen interessekonflikt, når EU-Kommissionen skal undersøge Luxembourgs regering, hævder Juncker. Han afviser også at have gjort noget forkert i sin regeringstid.

»Der er intet i min fortid, der antyder, at det var min ambition at udbrede skatteunddragelse i Europa. Og denne kommission vil bekæmpe skatteunddragelse og skattesvig. Jeg håber, alle er klar over, det ikke er tomme ord – det står i vores arbejdsprogram«, siger Juncker.

Opdateres

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden