Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ted S. Warren (arkiv)/AP
Foto: Ted S. Warren (arkiv)/AP

stor. Starbucks med Howard Schultz i direktør- og formandsstolen er en verdensomspændende kaffekæmpe, som kan frekventeres i 21.366 cafeer i 65 lande.

Luxembourg-lækage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EU-Kommissionen: Skatteaftale med Starbucks ser ulovlig ud

Margrethe Vestagers embedsmænd skærper tonen over for Hollands hemmelige skatteaftaler.

Luxembourg-lækage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En ny skattebombe ser ud til at være på vej: En hemmelig skatteaftale, som Holland har lavet med den amerikanske kaffekæde Starbucks, ser ud til at være ulovlig, hedder det i en foreløbig vurdering fra EU-Kommissionens konkurrencedirektorat, hvor Margrethe Vestager er kommissær og dermed øverste chef.

Den foreløbige vurdering er, at aftalerne med Starbucks' hollandske selskaber er ulovlig statsstøtte, fordi kaffekoncernen med interne handler flytter sit europæiske overskud til Holland, hvor aftalen med landets skattemyndigheder betyder, at Starbucks slipper med en meget lav skat.

Holland kalder det et attraktivt investeringsklima

Hollands regering har svaret, at aftalen »holder sig fuldstændig inden for internationale standarder«, og at den er en del af regeringens »strategi for at skabe et attraktivt investeringsklima«.

Aftalen mellem Starbucks og Holland er en af i alt fire, som undersøges af EU-Kommissionen.

Apple, Fiat og Amazon er også i søgelyset

De tre andre – som kommissionen foreløbig ikke har udtalt sig om - er Irlands aftale med Apple, samt to aftaler i Luxembourg med henholdsvis Fiat Finance og Amazon. De to sidste er kommet ekstra i søgelyset, efter at en stribe internationale medier, herunder Politiken, for en uge siden afslørede, hvordan Luxembourg har indgået hundredvis af hemmelige skatteaftaler, som lader multinationale selskaber slippe billigt i skat. Afsløringerne har skabt blæst om den nytiltrådte formand for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, som var regeringschef i Luxembourg, da de omstridte aftaler blev indgået.

Et hav af revisorer i Luxembourg sørger for altid at finde vejen til den lave skat. Kilde: Politiken.tv / Jakob Sorgenfri Kjær, Mads Zacho Teglskov.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden