Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

skattekamp. Margrethe Vestager er begyndt sit job som EU's nye konkurrencekommissær med et opgør med skattesnyd i medlemslandene.
Foto: Line Ørnes Søndergaard (arkiv)

skattekamp. Margrethe Vestager er begyndt sit job som EU's nye konkurrencekommissær med et opgør med skattesnyd i medlemslandene.

Luxembourg-lækage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vestager vil tjekke skatteaftaler i alle 28 EU-lande

Jeg har brug for et samlet billede for at bekæmpe snyd, siger konkurrencekommissæren.

Luxembourg-lækage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EU-Kommissionen udvider nu undersøgelsen af virksomheders favorable skatteaftaler til samtlige 28 EU-lande.

»Jeg har brug for et samlet billede af praksis med skatteaftaler i EU for at bekæmpe skatteunddragelse. I dag har jeg bedt alle medlemslande give os oplysninger«, siger konkurrencekommissær Margrethe Vestager i et tweet.

Kommissæren er i forvejen i færd med at undersøge tilfælde af mulige brud på EU's konkurrenceregler i syv af EU's 28 medlemslande.

Der er desuden blevet igangsat undersøgelser af skatteaftaler lavet for fire store selskaber - Apple i Irland, Starbucks i Holland og Amazon og den finansielle arm af Fiat i Luxembourg.

340 virksomheder aftalte skatterabat i Luxembourg

Den såkaldte Luxleaks-skandale har ad flere omgange skabt heftig offentlig debat om multinationale selskabers muligheder for at slippe med at betale et minimum i skat i Europa.

Den første afsløring i november viste, at over 340 selskaber, herunder Ikea og Pepsi, i årene 2002-2010 indgik aftaler med skattemyndighederne i Luxembourg, så de fik minimeret deres skattebetaling.

Teknisk set er det lovligt at give selskaber særlige skattefordele, men det er EU-Kommissionens bekymring, at det i nogle tilfælde kan betegnes som ulovlig statsstøtte.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, som formelt begyndte sit arbejde i kommissionen i november, er selv blevet voldsomt kritiseret i Luxleaks-sagen.

Han var nemlig regeringschef i Luxembourg, da skattereglerne blev vedtaget mellem 2002 og 2010.

Ikke desto mindre er større gennemsigtighed om selskabsskat og kamp mod skatteunddragelse defineret som en høj prioritet i den nye EU-kommissions arbejdsprogram under Jean-Claude Juncker.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden