Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Skattely. Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen vil ikke acceptere, at virksomheder ikke overholder skattelovgivningen.

Luxembourg-lækage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstre om skattely: Virksomheder skal overholde loven

Virksomheders skattebetaling skal ikke ske efter moralske begreber, men klare juridiske regler, siger Venstre.

Luxembourg-lækage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De virksomheder, der tjener penge i Danmark, skal betale den skat, som politikerne på Christiansborg med love og regler har besluttet, at de skal.

Det siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.

»Mit grundsynspunkt er, at de virksomheder, der arbejder og opererer i Danmark, skal betale den skat, som vi på Christiansborg har besluttet at de skal«, siger han og tilføjer:

»Det forventer jeg, at de gør, og jeg forventer, at skattemyndighederne sikrer at regler og love føres ud i livet. Er der selskaber, der ikke overholder reglerne, må vi klart og kontant komme efter dem«, siger Torsten Schack Pedersen.

Skatteordføreren vil ikke forholde sig konkret til, at teleselskabet 3, der har mere end en million kunder i Danmark, ifølge Politiken på fem år har tjent næsten 1,5 milliarder kroner på sine danske kunder uden at betale skat i Danmark.

Særaftale i Luxembourg

Selskabet slap med at betale 5,8 procent i skat efter en særaftale i Luxembourg.

Synes du, at det etisk og moralsk er i orden, at selskaber i Danmark gør brug af den såkaldte Luxembourg-finte?

»Jeg vil ikke forholde mig til et konkret selskab. Men jeg er meget enig med Margrethe Vestager (EU's konkurrencekommissær, red.) i, at hvis der er selskaber, der laver bilaterale aftaler med noget som helst lands skattemyndigheder, der afviger fra det pågældende lands normale skatteregler, så er det urimeligt«.

»Det er en unfair konkurrence. Man skal betale den skat man er forpligtet til«, svarer Torsten Schack Pedersen.

Ikke have moralsk skattegreb

Men du vil ikke forholde dig til det moralske i, at selskab, der tjener penge i Danmark, gør brug af Luxembourg-finten?

»Vi skal ikke have et moralsk skattebegreb, men et klart juridisk begreb for, hvornår virksomhederne skal betale skat«, svarer Torsten Schack Pedersen.

3's skatteaftale med skattelyet Luxembourg er en af 548 hemmelige skatteaftaler, som Politiken og 30 andre internationale medier er kommet i besiddelse af efter en læk hos revisionsfirmaet PwC i Luxembourg.

Det er en ny lækage af hemmelige skatteaftaler via Selskaber i Luxembourg, der fungerer som bank for mobilselskaberne i blandt andet Danmark, har siden 2007 haft en hemmelig skatteaftale med myndighederne i Luxembourg.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden