Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS
Luxembourg-lækage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Messerschmidt vil trække 3's brug af skattely ind i parlamentsundersøgelse

Teleselskabet 3 benytter sig af skattely. Politikere er forargede.

Luxembourg-lækage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DF'eren Morten Messerschmidt vil trække den seneste danske sag om teleselskabet 3's skattely i Luxembourg ind i en kommende undersøgelse af de såkaldte Lux Leaks-sager.

Messerscmidt er sammen med et tysk medlem af Europaparlamentet udnævnt som såkaldte rapporteurs, der på Europaparlamentets vegne inden sommer skal lave en rapport om Lux Leaks-skandalen.

I den forbindelse skal de to i den kommende tid rejse rundt til en række lande, der er involveret i sagerne.

»Jeg er udnævnt som rapporteur, og derfor tager jeg sagen op. Jeg vil, når jeg mødes med min tyske kollega, en af dagene, foreslå, at vi får inkluderet den her sag i undersøgelsen«, siger Morten Messerschmidt, der kalder det »fuldstændig uacceptabelt, at man spekulerer i, hvordan man kan snyde lande for at betale skat«.

SF og EL: Boykot selskaber

EU-parlamentets undersøgelse og rapport om de forskellige sager, der er dukket op i forbindelse med den såkaldt Lux Leaks, kører sideløbende med, at EU-kommissionen er gået ind i sagen.

Som medlovgiver finder parlamentet det dog vigtigt at lave sin egen gennemgang af sagerne, forklarer Morten Messerschmidt.

»Hellere få undersøgt for meget end for lidt i det her, så vi kan få kortlagt, hvor omfattende den her spekulation i at unddrage sig skat er rundt omkring i de forskellige lande«, siger han.

Sagen har fået SF og Enhedslisten til at kræve, at det offentlige ikke benytter sig af selskaber, der som 3 er i skattely, eller for den sags skyld revisionsfirmaer, der vejleder dem til det.

Det er dog foreløbig blevet afvist af Socialdemokraterne, hvor skatteordfører Astrid Krag henviser til, at det vil være i strid med et EU-direktiv. Et direktiv, som Danmark dog arbejder på at få ændret.

Folkebevægelse: Fjern det direktiv, Vestager

Medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU Rina Ronja Kari er forarget over brugen af skattely.

Hun kalder det »ubegribeligt, at EU tvinger Danmark og andre lande til at handle med virksomheder, der konsekvent snyder os alle sammen for milliarder ved at gemme sig i skattely«.

Hun vil have direktivet fjernet omgående og sender en opfordring til konkurrencekomissær Margrethe Vestager.

»Vestager og Kommissionen har bebudet et opgør med skattely. Det første sted, man bør starte, er at løsne lænkerne om medlemslandene, så vi selv kan få lov at vælge, hvem vi vil handle med. Og dermed fravælge usolidariske skattesnydere«, siger Rina Ronja Kari.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden