Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Sår. Ifølge Dansk Folkeparti agerer SF og dets tidligere finansordfører hyklerisk, når partiet vil boykotte firmaer som 3.

Luxembourg-lækage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DF ripper op i gammelt skattely-sår hos SF

DF: SF hykler om skattely - partiet solgte selv dele af Dong til Goldman Sachs.

Luxembourg-lækage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det klinger hult, når SF nu slår sig op på at ville boykotte firmaer som televirksomheden 3 og dets revisionsfirma, der benytter sig af skattely i Luxembourg.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, der henviser til, at SF så sent som i januar sidste år selv var med til at sælge 19 procent af Dong Energy til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Vel at mærke efter den investeringsbank havde været kritiseret for at benytte sig af skattely.

»Jeg synes, det er noget hyklerisk, at man nu foreslår boykot af selskaber, der fungerer via skattely, når man selv har været med til at sælge Goldman Sachs, der netop figurerer via skattely – det var åbent for alle, da man solgte det«, siger Dennis Flydtkjær, der kalder dagens udmelding fra SF »et mediestunt«.

»Hvis man er så forarget, var det måske bedre, at man ikke havde solgt Dong dengang«, tilføjer Flydtkjær.

Også Enhedslistens skatteordfører, Frank Aaen, kan se paradokset. Om end han glæder sig over, at SF nu også går til kamp mod skattely.

»Jeg synes, SF skulle have sat hælene i noget tidligere. Måske skulle de have været mere på tæerne«, siger han.

Ømt punkt hos folkesocialisterne

Netop salget af dele af Dong til Goldman Sachs er et særdeles ømt punkt hos SF. Iklke mindst hos Lisbeth Bech Poulsen, der som partiets nuværende skatteordfører fører an i kampen mod skattely.

Da sagen om Dong-salget sidste år kogte, var det hende, der som sit partis finansordfører skulle nikke ja til salget på et møde i Finansudvalget.

Det kunne hun dog ikke få sig selv til og meddelte kort forinden daværende SF-formand, Annette Vilhelmsen, at hun ville trække sig fra finansordførerposten.

SF: Vi problematiserede det i høj grad

Også andre SF-folketingsmedlemmer var så meget imod salget, at Vilhelmsen trak sig fra formandsposten og samtidig trak partiet ud af regeringen.

I stedet for Lisbeth Bech Poulsen, blev det partifællen Steen Gade, der fik opgaven med at møde op i Finansudvalget for at stemme ja til salget.

Lisbeth Bech Poulsen, er det ikke lidt hult, at I vil boykotte den her slags selskaber, når I selv var med til at sælge en del af Dong til et skattelyfirma?

»Jeg synes, at vi i høj grad problematiserede det. Der var en meget højrøstet diskussion om det dengang...«

Og så stemte I for...

»Ja, det gjorde SF, ja. Men grunden til, at den sag fik så meget opmærksomhed, var jo blandt andet, at der blev opereret gennem de her skattelylande. Og der har været aftaler før Goldman Sachs, og der har været det efter. Vi synes bare, vi er nødt til at presse på i EU-regi, hvor vi kan få flyttet mest, for at få ændret det«, svarer Lisbeth Bech Poulsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden