Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nordens største bank står bag hundredvis af selskaber hos advokatfirma i Panama, hvor anonyme selskaber er storindustri. Kilde: politiken.tv / John Hansen

Panama Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nordea laver intern undersøgelse efter Panama-læk

Nordeas rolle i brugen af skattely får banken til at igangsætte intern undersøgelse.

Panama Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Storbanken Nordea starter en intern undersøgelse efter afsløringerne af, hvor mange penge der bor i skattely.

Nordea vil lave en stor, intern undersøgelse for at se, om der er hold i anklagerne om, at banken har hjulpet sine kunder i skattely i Panama. Det skriver banken på det sociale medie Twitter.

Sagen udspringer af en enormt læk af hemmelige dokumenter, der afslører firmaer og personer, der har penge i skattely i Panama. I alt er 11,5 millioner dokumenter lækket i sagen, der ruller over hele verden.

I Danmark har Politiken og DR fået indsigt i papirerne, hvilket dannede grundlag for artikler i Politiken og en dokumentar på DR søndag aften.

»I går aftes løb et program over skærmen, der stiller spørgsmålstegn ved Nordeas involvering i sager om skattely. Vi er klar over og har forståelse for, at sådan et program kan vække mistillid og skepsis. Det er derfor vigtigt for os at understrege, at vores kunder har deres engagement i en bank, som overholder alle gældende regler på området,« skriver Nordea på sin Facebook-profil.

I går aftes løb et program over skærmen, der stiller spørgsmålstegn ved Nordeas involvering i sager om skattely. Vi er...

Opslået af Nordea Danmark på 4. april 2016

Derfor vil banken nu lave en intern undersøgelse. Det selv om banken understreger, at den ingen grund at til at tro, at den ikke har fulgt reglerne.

Nordea erkendte søndag, at banken via sin afdeling i Luxemborg har oprettet selskaber i Panama for kunder.

Siden dokumentaren er Nordea blevet overstrømmet af vrede kunder, der opponerer imod, at banken øjensynligt har hjulpet formuende kunder til at undgå at betale skat.

»I er finansielle terrorister. I underminerer Danmark indefra og misbruger den tillid som danskerne har vist jer. Tænk at I opførte jer sådan mens I modtog bankpakkerne. Landsforrædere«, skriver en bruger på bankens Facebook-profil.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden