Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Økonomi. Lækage fra advokatfirmaet Mossack Fonseca viser omfattende skattesvindel i Panama, som har tråde til Nordea.
Foto: BORBERG THOMAS

Økonomi. Lækage fra advokatfirmaet Mossack Fonseca viser omfattende skattesvindel i Panama, som har tråde til Nordea.

Panama Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Seks citater: Nordea skifter holdning som vinden blæser om omstridt advokatfirma

Først forsvarede storbanken samarbejdet med Panama-firma. Siden har Nordea skiftet mening.

Panama Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her til formiddag holdt Nordea, Nordens største og Danmarks næststørste bank, pressemøde i Stockholm.

Pressemødet kommer i kølvandet på skandalen omkring #PanamaPapers, historiens største læk af dokumenter. Lækagen viser blandt andet, at Nordea ligger i top blandt verdens banker, som har fået oprettet offshoreselskaber hos advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Poitiken bringer her seks udtalelser fra Nordea om skatteskandalen i de seneste dage:

1.

»Nordea følger alle regler og love på dette område. Vi vil ikke acceptere at blive misbrugt til skatteunddragelse. Vi har en klar politik for skatterådgivning og klare etiske standarder. Vi tilskynder eller medvirker ikke til skattemæssige konstruktioner, der kan anses som skatteunddragelse. Vi hjælper vores kunder med at betale den skat, de skal«.

Pressemeddelelse fra Nordea søndag eftermiddag, før lækagen i #Panamapapers blev offentliggjort, i blandt andet DR og Politiken.

2.

»Vi varetager nogle administrative opgaver for nogle af vores kunder i forhold til Mossack Fonseca, en service på linje med så mange andre, vi tilbyder«.

Jonas Torp, kommunikationschef i Nordea Luxembourg, i Politiken mandag.

3.

»Vi er nu påbegyndt en intern undersøgelse, hvor vi gennemgår vores procedurer med tættekam for at sikre, at alt bliver overholdt. Vi har dog ingen grund til at tro, at det ikke er tilfældet«.

Nordea skriver ovenstående mandag på bankens Facebook-side som reaktion på Panama-lækagen.

Foto: Arnulfo Franco

4.

»Der vil absolut ikke være mere samarbejde med Mossack Fonseca på grund af det, jeg har hørt i løbet af de sidste ti dage. For cirka ti dage siden nåede det mit bord, hvad det her handler om, og efter det er svaret absolut nej. Vi vil styrke vores procedurer, og vi vil lave nye undersøgelser for at se, om vi har fulgt vores procedurer. Hvis vi finder noget, der har til formål at unddrage skat, vil vi skride til handling«.

Nordeas svenske topchef Casper von Koskull mandag aften på SVT.

5.

»Nu tager vi dialogen med kunderne om at få afviklet alle Mossack Fonseca-selskaber over de næste uger og måneder – afhængig af, hvor lang tid det nu tager.Vi har udført administrative opgaver på vegne af kunderne i forhold til Mossack Fonseca. Det gør vi ikke længere. Derudover har vi også tidligere kommunikeret, at vi ikke åbner nye selskaber.

Jonas Torp, kommunikationschef i Nordea Luxembourg, udtaler sig til til FinansWatch tirsdag.

6.

»Hvis vi støder på ting, som ikke burde være der, vil vi gå til myndighederne i Luxembourg med det. Vi har sådan set gennemgået alt tidligere, så vi har været sikre på, at alt var i orden. Men med de ting, vi har set i medierne om relationerne mellem Mossack Fonseca og nogle af deres kunder, må vi konstatere, at firmaet befunder sig i en gråzone, hvor Nordea ikke ønsker at være, og som vi ikke vil associeres med«

Jonas Torp udtaler sig til Politiken tirsdag.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden