Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kilde: Politiken TV / Anders Hjort og Johannes Skov Andersen

Panama Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cameron - kostskoledreng, jetsetter og Thatcher-fan

Den britiske premierminister er kommet i modvind, efter at det er afsløret, at han har tjent penge på sin fars skattelysvirksomhed.

Panama Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

David Cameron blev i 1966 født ind i en velhavende familie og er yngste søn af børshandler Ian Donald Cameron og hans kone Mary Fleur, som var fredsdommer. David Cameron og hans familie nedstammer fra Kong William IV og hans elskerinde Dorothea Jordan. Cameron har sammen med sin kone Samantha tre børn.

Store dele af hans familie har skabt karrierer inden for jura, politik og finansverdenen, og i 1982 var hans far involveret i grundlæggelsen af investeringsfonden Panamian Blairmore Holdings Inc.

Som syv-årig blev han sendt på kostskole – en alder, han senere har beskrevet som ’absurd ung’ – og videre gik det, i tråd med familietraditionen, som 13-årig til det prestigefyldte Eton, som er kendt for at gå hånd i hånd med Det Konservative Parti i Storbritannien. Her læste han kunsthistorie, historie, økonomi og politik.

Foto: BEN BIRCHALL/ASSOCIATED PRESS

1985 drog han til Oxford University og det var her, Cameron for alvor begyndte at blomstre som akademiker og fremtidig politiker. Her yndede han at holde hof på klassisk Oxford-manér og citerede Locke og Hume, hvor han fandt sin kærlighed til det frie marked og Margaret Thatcher.

Det var også her, han blev medlem af den sagnomspundne og kontroversielle Bullingdon Club, som beskrives som drukklub for de superriges børn på Oxford University, der går over 200 år tilbage. Andre medlemmer har været være Londons borgmester Boris Johnson og finansminister George Osborne.

Foto: MATT DUNHAM/AP

Cameron holdt sig ude af studenterpolitik, men efter Oxford blev han ansat i de konservatives hovedkvarter og var blandt andet rådgiver for forhenværende premierminister John Major.

Herefter brugte han syv år som leder af tv-stationen Carltons PR-afdeling, mens han forsøgte at blive valgt som parlamentsmedlem – det lykkedes i 2001, da han vandt den traditionelt konservative plads i Witney. Før han blev premierminister boede han i det fashionable Notting Hill i London.

Foto: ALASTAIR GRANT/ASSOCIATED PRESS

I 2005 gik han ind i kampen om parti-lederskabet efter Michael Howard og vandt efter en brandtale uden noter at støtte sig til på partikonferencen.

I 2010 blev han den første konservative premierminister i 13 år - en position han fastholdt ved valget sidste år.

Kilder: ’Cameron – The Rise and Fall of the New Conservative’ af Francis Elliott og James Hanning, bio.com

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden