Panama Papers

Klik og se: Her ligger de mest dunkle skattely

Indeks rangerer lande efter, hvor hemmelighedsfulde de er om formuer og selskabers ejerforhold. Klik og se i bunden af artiklen.

Panama Papers

Vil du hvidvaske penge, gemme din formue eller bare ikke betale skat? Så kan det formentlig betale sig at læse op på det såkaldte Financial Secrecy Index, som produceres af den britiske ngo Tax Justice Network.

Her rangeres 92 lande efter 15 kriterier, der viser, hvor hemmelighedsfulde de er, når det gælder penge. For eksempel ejerforhold eller skattemyndighedernes ildhu, når det gælder om at informere kolleger i andre lande.

Landene vægtes derpå efter, hvor mange selskaber, der rent faktisk benytter dem som offshore-land.

Med andre ord kan listens mest hemmelighedsfulde land, Vanuatu i Stillehavet, ligge beskedent som nr. 47: Landet havde før i tiden en del lyssky banker, og det har ikke vundet finansverdenens tillid (endnu).

Derimod løftes lande som USA, Storbritannien og Tyskland, fordi de tiltrækker mange selskaber. Derigennem får de en vigtig rolle som skattely, vurderer Tax Justice Network.

Danmark er i øvrigt nummer 83 ud af de 92 lande - og deler med Finland bundpladsen i graden af hemmelighedskræmmeri (31 point ud af 100).

Klik og læs om nogle af landene i top-20.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce