Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Panama Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klik og se: Her ligger de mest dunkle skattely

Indeks rangerer lande efter, hvor hemmelighedsfulde de er om formuer og selskabers ejerforhold. Klik og se i bunden af artiklen.

Panama Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vil du hvidvaske penge, gemme din formue eller bare ikke betale skat? Så kan det formentlig betale sig at læse op på det såkaldte Financial Secrecy Index, som produceres af den britiske ngo Tax Justice Network.

Her rangeres 92 lande efter 15 kriterier, der viser, hvor hemmelighedsfulde de er, når det gælder penge. For eksempel ejerforhold eller skattemyndighedernes ildhu, når det gælder om at informere kolleger i andre lande.

Landene vægtes derpå efter, hvor mange selskaber, der rent faktisk benytter dem som offshore-land.

Med andre ord kan listens mest hemmelighedsfulde land, Vanuatu i Stillehavet, ligge beskedent som nr. 47: Landet havde før i tiden en del lyssky banker, og det har ikke vundet finansverdenens tillid (endnu).

Derimod løftes lande som USA, Storbritannien og Tyskland, fordi de tiltrækker mange selskaber. Derigennem får de en vigtig rolle som skattely, vurderer Tax Justice Network.

Danmark er i øvrigt nummer 83 ud af de 92 lande - og deler med Finland bundpladsen i graden af hemmelighedskræmmeri (31 point ud af 100).

Klik og læs om nogle af landene i top-20.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Leonhard Foeger/Ritzau Scanpix

  Eliud Kipchoge løb i denne måned som den første nogensinde en maraton på under to timer. Men trods bedriften, er det hans sko, der er løbet med opmærksomheden. På de kenyanske fødder sad nemlig Nikes nyeste supersko - sko, der beviseligt får løbere til at løbe hurtigere. Er det snyd? Og hvorfor er de sko så gode?

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden