Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Nordens største bank står bag hundredvis af selskaber hos advokatfirma i Panama, hvor anonyme selskaber er storindustri. Kilde: politiken.tv / John Hansen

Panama Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mossack Fonsecas domicil i Panama ransaget

Det ombruste advokatfirma i Panama-lækagen har også fået ransaget kontorer i to andre lande.

Panama Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En større gruppe af politifolk og styrker fra enheden mod organiseret kriminalitet har tirsdag ransaget Panama-kontoret for advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Politiet afspærrede det store glasfacadedomicil for firmaet, mens efterforskere gennemgik dokumenter inde i kontorerne.

Ransagningen kommer dagen efter, at også Mossack Fonsecas kontorer i Peru var blevet ransaget. Fredag gennemgik myndighederne ligeledes advokatfirmaets kontor i El Salvador.

Søndag i forrige uge blev 11,5 millioner dokumenter lækket fra Mossack Fonseca i de såkaldte #PanamaPapers, der viser, at statsledere, politikere, sportsfolk og mafiaen i flere lande har haft konti i firmaet, der formidler offshore-selskaber i skattely.

Også datterselskaber ransages

Politiets ransagningshold skaffede sig adgang til Mossack Fonsecas hovedkvarter, »uden at der blev ydet modstand«, siger Panamas statsadvokat i en pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden oplyste også, at formålet med ransagningen var »at fremskaffe dokumentation i forbindelse med de oplysninger, der er kommet frem i nyhedsartikler om firmaets forbindelse til kriminelle aktiviteter«.

I pressemedddelelsen kom det også frem, at Mossack Fonsecas datterselskaber ligeledes vil blive ransaget.

Mossack Fonseca blev stiftet i 1986 af tyskfødte Jürgen Mossack og Ramón Fonseca Mora, en romanforfatter, politisk rådgiver og advokat i Panama City.

Tæt kontakt til præsidenten

Ramón Fonseca Mora har selv over for Reuters afvist, at firmaet skulle have medvirket til at destruere dokumenter eller have hjulpet nogen med at undgå skat eller med hvidvaskning af penge.

Fonseca Mora har også udtalt, at det er hackere, som har videregivet de 11,5 interne millioner dokumenter.

Panamas præsident Juan Carlos Varela har erklæret, at han sammen med myndighederne i flere andre lande vil undersøge den dulgte offshore-industri.

Her skal det retteligt nævnes, Ramón Fonseca Mora har været toprådgiver for netop Juan Carlos Varela.

Han kappede dog angiveligt båndene til Varela tidligere på året, da Mossack Fonsecas kontor i Brasilien blev involveret i en skandale om bestikkelse og hvidvaskning af penge centreret om Brasiliens statskontrollerede olieselskab Petrobras.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden