Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jose Luis Magana/AP
Foto: Jose Luis Magana/AP

Skat. Panama »er fuldt og helt« indstillet på at tilslutte sig OECD's skatteregler.

Panama Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu vil Panama tilslutte sig global aftale om skat

Det giver et glimt af håb, siger OECD's chef efter Panamas løfte om at følge internationale skatteregler.

Panama Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Panama er indstillet på at tilslutte sig de internationale aftaler om automatisk udveksling af skatteoplysninger med andre lande og skabe åbenhed om landets finansielle sektor.

Flere lande har efter afsløringerne i de såkaldte Panama-papirer truet med sanktioner over for Panama, der i årevis har fungeret som et skattely for udenlandske velhavere og virksomheder.

»Panamas kurs mod finansiel gennemsigtighed kan ikke ændres«, udtaler vicepræsident Isabel De Saint Malo i en erklæring torsdag.

Tidligere har Panama modsat sig at indføre de internationale skatterapporteringsstandarder, som Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) har vedtaget.

Panama har begrundet modviljen med, at det kunne svække landets finansielle sektor.

I erklæringen fra vicepræsidenten forsikres det, at Panama »er fuldt og helt« indstillet på at tilslutte sig OECD's skatteregler.

»Virkelig god nyhed«

Meddelelsen kommer, samme dag som Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien foreslår at sortliste Panama og andre lande, der fungerer som skattely.

Generalsekretæren for OECD, Jose Angel Gurria, ser den panamanske regerings kovending som en konsekvens af det internationale røre, som de lækkede Panama-papirer har udløst.

»Hvis de gør det fuldt ud, så er det en virkelig god nyhed, som vi vil byde velkommen. Det giver et glimt af håb«, siger Gurria torsdag på et pressemøde i Washington.

Det mellemamerikanske land har været i fokus de seneste uger, efter at medier verden over har offentliggjort lækkede dokumenter fra et firma Panama, der har hjulpet velhavere fra hele verden med at oprette skuffeselskaber.

Blandt klienterne optræder statsledere, sportsstjerner og kendisser.

I visse tilfælde er selskaberne etableret med det formål at snyde i skat.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden