Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Arnulfo Franco/AP
Panama Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Over 200.000 navne i Panama-papirer bliver offentliggjort

Fra 9. maj får alle adgang til navne på anonyme selskaber og ejerne bag, hentet ud af lækagen fra Panama.

Panama Papers
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du har været ved at sprænges af nysgerrighed efter at vide, om navnet på din rige tante i Sydfrankrig optræder i de lækkede dokumenter fra Panama eller ej, kan du få svaret inden længe.

Mandag den 9. maj kl. 20:00 åbner en database med navnene på de omkring 214.000 selskaber, som advokatfirmaet Mossack Fonseca har oprettet for kunder fra hele verden, som af en eller anden grund har behov for at skjule deres formue. Databasen vil, hvor det er muligt, også rumme navnene på de aktionærer og endelige ejere bag, som ikke kan ses ud af de officielle selskabsregistre.

:

Det er den internationale organisation for undersøgende journalister, ICIJ i Washington, der nu har sat dato på den bebudede offentliggørelse.

En læk af 11,5 mio. dokumenter fra et advokatfirma, Mossack Fonseca i Panama, afslører, at en lang række toppolitikere, rigmænd og andre har oprettet offshore-selskaber i skattely i landet. Kilde: politiken.tv / John Hansen

Databasen vil rumme informationer ikke bare fra #panamapapers, men også navne på omkring 100.000 selskaber fra lækagen Offshore Leaks i 2013. Et grafisk værktøj vil gøre det muligt at studere sammenhænge mellem personer og selskaber i databasen, som bliver verdens hidtil største samling af offshoreselskaber og navnene bag dem.

Det er alene navnene, trukket ud af de gigantiske lækager, der bliver offentliggjort, fordi ICIJ vurderer, at de oplysninger tjener offentlighedens interesse.

De 11,5 millioner dokumenter, som udgør #panamapapers - oplysninger om bankkonti, emails og anden korrespondance, paskopier, telefonnumre - rummer informationer, som tilhører privatlivet, og vil ikke blive gjort tilgængelige, oplyser ICIJ i en udtalelse.

De vil fortsat alene være tilgængelige for de 109 medier verden over, som fortsætter med at researche Panama papirerne - i Danmark Politiken og DR Dokumentar - suppleret med enkelte nye medier i lande, som ikke i dag er repræsenteret i samarbejdet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden