Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Cyberangreb. Antallet af vellykkede angreb på virksomheders computersystemer er steget med 144 procent siden 2010, fremgår det af en amerikansk undersøgelse. Det skyldes især, at hackerne raffinerer deres metoder hurtigere, end sikkerhedssystemerne kan følge med.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Cyberangreb. Antallet af vellykkede angreb på virksomheders computersystemer er steget med 144 procent siden 2010, fremgår det af en amerikansk undersøgelse. Det skyldes især, at hackerne raffinerer deres metoder hurtigere, end sikkerhedssystemerne kan følge med.

Financial Times
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

257 virksomheder er undersøgt: Så stor er regningen for et cyberangreb

På fire år er prisen for at ’rydde op’ efter et elektronisk attentat fordoblet.

Financial Times
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cyberangreb koster i dag virksomheder dobbelt så meget som for fire år siden. Det skyldes blandt andet, at de må bruge flere penge på at informere deres kunder, rense computersystemer og rette op på diverse forstyrrelser af driften og handlen.

I gennemsnit koster det nu en amerikansk virksomhed 75 millioner kroner at blive udsat for et cyberangreb mod 38 millioner kroner i 2010. Det viser en uafhængig undersøgelse, som Ponemom Institute med støtte fra HP har foretaget blandt 257 virksomheder. Nogle af de mest omtalte cyberangreb koster dog langt mere.

Da den amerikanske supermarkedskæde Target i slutningen af sidste år blev angrebet af hackere, der stjal oplysninger om op mod 40 millioner kunders betalingskort, kostede det selskabet 870 millioner kroner – og en administrerende direktør.

Antallet af vellykkede angreb på virksomheders computersystemer er steget med 144 procent siden 2010, fremgår det af undersøgelsen, og det skyldes især, at hackerne raffinerer deres metoder hurtigere, end sikkerhedssystemerne kan følge med.

Desuden er den gennemsnitlige tid, der går, inden et angreb bliver opdaget, steget. Det har samtidig gjort det dyrere at reparere sikkerhedsbristerne, når de endelig bliver fundet.

Sværere at opdage angreb

»Selve angrebene bliver stadig mere avancerede, sværere at opdage og hyppigere – det gør det vanskeligere for virksomhederne at opdage og bremse dem«, siger Larry Ponemon, formand for og stifter af Ponemon Institute.

»Derfor er hackerne inde i systemerne i længere tid ad gangen, og de kan således forvolde større skader«.

Hans undersøgelse viser, at de mest bekostelige typer angreb er dem, hvor der bliver indsat virus i software for at manipulere en virksomheds systemer, eller hvor cyberkriminelle bombarderer en virksomheds servere med så meget trafik, at dens hjemmeside går ned.

Ifølge rapporten fra Ponemon er det USA, der rammes af de mest bekostelige cyberangreb. Omkostningerne beløber sig i gennemsnit til 75 millioner kroner per virksomhed.

I Tyskland kostet et angreb i gennemsnit 48 millioner kroner per virksomhed, i Japan er det 41 millioner kroner, og i Frankrig er det 38 millioner kroner.

Energi- og finanssektorerne lider de største tab som følge af angreb, efterfulgt af teknologisektoren, industrien og servicesektoren.

Omkostninger per angreb er langt lavere for virksomheder inden for mediebranchen, biovidenskab og sundhed.

Virksomheder sparer på sikkerhed

Ponemons rapport bekræftes af forskning fra konsulentvirksomheden PwC, der forleden meddelte, at antallet af cyberangreb i det seneste år er vokset med 48 procent til 42,8 millioner på verdensplan – det svarer til næsten 120.000 om dagen.

Men PwC advarer samtidig om, at sikkerhedsbudgetterne bliver mindre, selv om virksomhederne skal bruge flere penge på at genoprette skaderne efter dataindbrud.

PwC har spurgt næsten 10.000 topchefer og it-direktører rundt om i verden, og rundspørgen viser, at virksomhederne i gennemsnit har beskåret deres sikkerhedsbudgetter med 4 procent i år i forhold til 2013.

Larry Ponemon siger, at virksomhederne er nødt til at investere mere i efterretningsredskaber, der kan sætte dem i stand til at opdage hackerne, før de slår til – og samtidig indsætte stærke ledelser i deres sikkerhedsafdelinger for at forhindre, at udgifterne løber løbsk.

Oversættelse: Tonny Pedersen

Med licens fra Financial Times

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden