Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ahn Young-joon/AP
Foto: Ahn Young-joon/AP

Platform. Samsung fiorsøger nu at opbygge en digital sundhedsplatform.

Financial Times
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Samsung: Fokus på sundhed

Allerede for fem år siden erklærede Samsung, at man satser på medicinsk udstyr.

Financial Times
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hos Samsung Electronics varetages satsningen på digital sundhed af selskabets strategi- og innovationsafdeling i Palo Alto, Californien. Den koreanske teknologigigant vil samarbejde med nye lokale virksomheder og har indgået partnerskaber med University of California i San Francisco og Stanford University.

Afdelingen i Palo Alto forsøger nu at opbygge en digital sundhedsplatform i stedet for at satse på smartphones eller såkaldt ’wearable’ teknologi, det vil sige teknologi, man kan bære med sig på kroppen.

Sidste år kom Samsung for eksempel med en prototype af Simband, en smartwatch-lignende dims, som kan måle blodtryk, svedniveau og andre fysiske forhold. Dataene behandles i Samiio, en cloud-baseret løsning, som Samsung også har stillet til rådighed for andre udviklere.

Samsung vil ikke afsløre, hvordan man har tænkt sig at tjene penge på sundhedsteknologi, men understreger, at Simband ikke er et forbrugerprodukt, og at der ikke er planer om at sende det på markedet.

Sundhedsteknologi er noget af det, kunderne vil have, men så vigtigt tror jeg heller ikke, det er

Til gengæld har firmaet udviklet motions-apps til sine smartphones i et forsøg på at lægge afstand til de kinesiske konkurrenter, som sidste år nappede en stor del af selskabets markedsandele.

Allerede for fem år siden erklærede Samsung, at virksomheden ville satse benhårdt på medicinsk udstyr og bioteknologi, men resultaterne har mildest talt ikke været imponerende, siger Daniel Kim, analytiker hos Macquarie.

»Sundhedsteknologi er noget af det, kunderne vil have, men så vigtigt tror jeg heller ikke, det er«, lyder Daniel Kims vurdering.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden