Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PAUL SAKUMA/AP
Foto: PAUL SAKUMA/AP

Kiks. Google har ikke tidligere haft lige stort held med deres investeringer i sundhed.

Financial Times
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Google: Sats for milliarder i sundhedsområdet

Trods tidligere kiks investerer Google nu massivt i forskellige selskaber.

Financial Times
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anvendelse af personlige data for at forbedre sine brugeres sundhed har længe været blandt Googles højeste ambitioner. Men selskabets vidtrækkende muligheder for dataindsamling har endnu ikke resulteret i en førende position inden for digital sundhed.

Tjenesten Google Health, hvor brugerne kunne lægge deres egne helbredsoplysninger og patientjournaler op, blev lanceret i 2008 og taget af markedet igen i 2011. Larry Page, administrerende direktør og medstifter af Google, sagde sidste år, at reglerne for beskyttelse af personlige oplysninger forhindrede medicinsk forskning og begrænsede brugen af tjenester som Google Health.

Trods Larry Pages frustration har Google ikke opgivet at grave sig dybere ind i sektoren. Med Google Fit, det seneste forsøg på at skabe en platform til formålet, har selskabet droppet patientjournaler for at fokusere på en anden type oplysninger.

Google Fit er designet til at hente oplysninger fra computere og mobiler, der kører med operativsystemet Android, og bruge apps fra andre virksomheder, som indsamler motions- eller helbredsoplysninger.

Mere end en tredjedel af de 13,7 milliarder kroner, er indtil videre blevet placeret i sundheds- og life science-industrien

Google har begået en række satsninger, der vidner om selskabets store interesse på sundhedsområdet, heriblandt Google Genomics, hvor forskere kan lagre dna-oplysninger. Og man har investeret massivt i firmaet 23andMe, der tilbyder gentest til private.

Mere end en tredjedel af de 13,7 milliarder kroner, der indtil videre er blevet investeret af Google Ventures, koncernens afdeling for venturekapital, er blevet placeret i sundheds- og life science-industrien (farma, biotek og medico), som dermed udgør den største portfolio.

Google har muligvis investeret endnu flere penge i Calico, selskabets nye biotekvirksomhed med fokus på aldersbetingede lidelser. Og sidste år meddelte Google, at de har investeret godt 10 milliarder kroner i et forsknings- og udviklingslaboratorium ved San Francisco Bay som led i et samarbejde mellem Calico og AbbVie, et forskningsbaseret biofarmaceutisk selskab.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden