Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Darkhorse. FBI har brug for særligt computer-kyndige for at dæmme op for den forventede stigende cyber-kriminalitet.
Foto: AP/Arkiv

Darkhorse. FBI har brug for særligt computer-kyndige for at dæmme op for den forventede stigende cyber-kriminalitet.

Financial Times
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FBI vil hyre unge internetdetektiver, før de opdager pot

FBI vil hyre teenagere som cyberdetektiver, inden de begynder at ryge pot eller bliver rekrutteret af det private erhvervsliv.

Financial Times
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, vil nu hverve teenagere til kampen mod cyberkriminalitet.

Rekrutteringen skal ske tidligt for at undgå, at de unge bliver lokket af højtlønnede jobs i den private sektor eller dumper et baggrundstjek, fordi de har røget marihuana.

Næste efterår vil FBI gennemføre et pilotprojekt i den amerikanske delstat Pennsylvania, hvor man vil tilbyde gymnasieelever undervisning i internetsikkerhed.

De amerikanske politimyndigheder er under pres for at skaffe sig kompetente medarbejdere, der kan bekæmpe den voksende trussel, som statsstøttede udenlandske hackere og organiserede kriminelle udgør for amerikanske virksomheder og myndigheder.

Afgørende livsvalg

»Vi ved, hvilken type folk vi har brug for, og vi er nødt til at sætte tidligere ind og rekruttere dem, når de begynder at træffe livs- og karrierevalg«, siger Christopher Geary fra cyberafdelingen på FBI’s kontor i Pittsburgh. Konkurrencen om computereksperter »har udviklet sig så hurtigt, at alle leder efter svar«, tilføjer han.

Jeg skal jo hyre nogle fantastiske medarbejdere, som kan konkurrere med de cyberkriminelle, men nogle af disse unge mennesker vil gerne ryge pot på vej til ansættelsessamtalen

FBI indrømmer, at politiet har en særlig udfordring, når det handler om at rekruttere mulige hackere. Det skyldes til en vis grad FBI’s nultolerance over for narkotika, som automatisk udelukker ansøgere, hvis de har røget marihuana inden for de seneste tre år.

»Jeg skal jo hyre nogle fantastiske medarbejdere, som kan konkurrere med de cyberkriminelle, men nogle af disse unge mennesker vil gerne ryge pot på vej til ansættelsessamtalen«, sagde FBI-chef James Cowey halvt i spøg ved en konference sidste år.

Senere har han sagt til den amerikanske Kongres, at han ikke vil ændre narkotikareglerne, men han indrømmer også at: »Unge menneskers holdning til marihuana og vores stats holdning til marihuana får flere og flere af dem til at prøve det«.

Pilotprojekt i Pennsylvania

Pilotprojektet i Pennsylvania er blevet udviklet af FBI’s afdeling i Pittsburgh, der spiller en særlig rolle i kampen mod cyberkriminalitet.

FBI og de amerikanske anklagemyndigheder har rejst tiltale mod fem kinesiske militærfolk, der er anklaget for at hacke computersystemerne hos de amerikanske selskaber Alcoa, US Steel og andre amerikanske industrivirksomheder.

Det samme polititeam fik i juli lukket internetforummet Darkode, hvor kriminelle købte og solgte sygesikringsnumre og koder, der kunne bruges til kriminelle formål.

Sidste år kontaktede FBI Indiana University of Pennsylvania og skoledistriktet Norwin for at udvikle planen om det kommende pilotprojekt. Hvis skolebestyrelsen i Norwin godkender forslaget på sit møde i næste måde, vil projektet gå i gang næste efterår.

Oversættelse: Mette Skodborg

Med licens fra Financial Times

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden