Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: PR-FOTO
Financial Times
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overblik: Seks udfordrere, der drømmer om at snuppe bankernes forretning

Disse fem nye digitale firmaer er blandt de aktører inden for finansteknologi.

Financial Times
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Betal på 250 måder

Adyen. Dette firma, der har hovedkvarter i Holland, forsøger at fortrænge bankerne fra betalingsprocessen, både online og i butikker. Adyen varetager onlineindbetalinger for virksomheder som Netflix, Spotify og Uber. Men nu udvider firmaet sin teknologi og tilbyder forretningsdrivende muligheden for at modtage betaling via en global platform. På den måde kan enhver butik – online som fysisk – modtage betaling i forskellige valutaer ved hjælp af mere end 250 metoder, lige fra traditionelle kreditkort til Apple Pay.

Investorerne har vurderet, at firmaet er 15,5 milliarder kroner værd, hvilket gør det til et af de mest værdifulde ikke-børsnoterede techselskaber i Europa.

Virtuel valuta

Coinbase. Firmaet, der har hovedkvarter i San Francisco, har udviklet en onlinetegnebog, der sætter folk i stand til at opbevare, sende og modtage betalinger i bitcoins. Coinbase har også oprettet en børs, hvor man kan veksle rigtige penge til bitcoins. Tidligere i år blev Coinbase verdens bedst polstrede bitcoinselskab, da det fik en indsprøjtning på 500 millioner kroner fra investorer. Finansieringsrunden vakte opsigt i branchen, for blandt investorerne var traditionelle finansielle institutioner som børsen i New York (Nyse), den spanske bank BBVA samt tidligere topchefer for Citigroup og Reuters.

Faste betalinger

GoCardless. Firmaet har hovedsæde i London og tilbyder mindre virksomheder muligheden for at modtage direkte betaling eller faste indbetalinger, for eksempel månedlige abonnementsordninger, via apps eller hjemmesider. GoCardless tager sig betalt efter antallet af transaktioner, men generelt ligger gebyret på 1 procent af beløbet per transaktion og maksimalt 20 kroner. I januar sikrede firmaet sig 45 millioner kroner fra investorer som Balderton Capital, Accel Partners og Passion Capital, der er blandt de førende investeringsselskaber i Europa.

Betaling via mobilen

iZettle. Et svensk firma, der har skabt kreditkortlæsere, som kan tilsluttes telefoner og tablets, så privatpersoner og mindre virksomheder kan modtage betaling med kort. Dermed kan enhver med en bod på et loppemarked eller en isvogn tilbyde kunderne at betale med kort. iZettle har ambitioner om at udvide sit forretningsområde, blandt andet ved at tilbyde udlån af penge. Virksomheden har også lanceret iZettle Advance, et finansielt produkt, der yder firmaer små forskud, som automatisk betales tilbage som en procentdel af fremtidige kreditkortsalg. Izettle har modtaget over 1 milliard kroner i finansiering siden starten for 5 år siden.

Børnenes bank

Osper. En iværksættervirksomhed fra London, der tilbyder at fungere som mobilbaseret bank for børn og samtidig give forældrene en vis kontrol over børnenes penge. Osper opretter konti med separate login-oplysninger for børn og forældre. Konti, der ikke giver mulighed for kredit eller overtræk, kan bruges via en app. Osper tilbyder også forudbetalte betalingskort. Indtil videre opererer Osper kun i Storbritannien, men selskabet har sikret sig knap 70 millioner kroner fra Index Ventures og andre investorer.

Investering uden mæglere

Wealthfront. Dette amerikanske selskab tilbyder ’automatiseret investering’ i form af software, der foretager investeringer og træffer økonomiske beslutninger for klienterne – det er opgaver, der traditionelt er blevet løst af velbetalte fondsmæglere. Men Wealthfront hævder, at dets algoritmer kan løse opgaven lige så godt som et menneske, og at det vil gøre det interessant for knap så velstående mennesker at investere. I marts i år meddelte selskabet, at det forvalter aktiver til en værdi af over 14 milliarder kroner fordelt på 22.000 klienter. Wealthfront har hovedsæde i Palo Alto i Californien og har rejst omkring 875 millioner kroner fra it-investorer.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden