Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ross D. Franklin/AP
Foto: Ross D. Franklin/AP

LUkket. Det offentlige USA har været delvis lukket i 10 dage på grund af striden mellem demokrater og republikanere om en finanslov.

Global økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Budgetstrid: Republikanske forhandlere nærmer sig Obama

Der lyder forsonende toner i Washington efter møde om gældsloftet. Republikaner forventer snarlig aftale.

Global økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De amerikanske politikere er fortsat ikke nået frem til en løsning på konflikten om USA's gæld og finanslov, der beskrives som »farcen i Washington« af det velansete økonomi- og samfundsmagasin The Economist.

Ledende republikanere fra Repræsentanternes Hus mødtes i går med præsident Barack Obama. Selv om det halvanden time lange møde i Det Hvide Hus beskrives som positivt af begge parter, gav det intet gennembrud i forhandlingerne.

New York Times rapporterer, at Obama har afvist et republikansk forslag om at forhøje landets gældsloft i en kortvarig periode på seks uger.

Præsidenten har afslået udspillet fra sine politiske modstandere, fordi det ikke også genåbner den delvist lukkede offentlige sektor i USA, lyder det.

Noget tyder dog på, at parterne har rykket sig nærmere hinanden. De politiske udmeldinger efter mødet i Det Hvide Hus var mere forsonende, end de har været længe.

Republikaner håber på aftale i dag
Republikaneren Pete Sessions sagde, at han håber på en aftale om gældsloftet med Obama-administrationen i dag.

Paul Ryan, som også er republikaner og formand for budgetkomitéen i Repræsentanternes Hus, meddelte, at Obama hverken sagde ja eller nej til det republikanske udspil.

»Vi blev enige om at blive ved med tale sammen og fortsætte med at forhandle«, sagde Mitt Romneys tidligere vicepræsidentkandidat ifølge New York Times.

Løsning skal findes inden 17. oktober
Amerikanerne skal finde en løsning på gældsloft-krisen inden 17. oktober. Her rammer landets gæld nemlig det loft, der er fastsat ved lov.

Findes der ikke en fælles løsning om at hæve gældsloftet, så vil USA gå teknisk bankerot og blive ude af stand til at betale alle sine regninger, og det kan få uoverskuelige konsekvenser for verdensøkonomien.

Det offentlige USA har været delvis lukket i 10 dage på grund af striden mellem demokrater og republikanere om en finanslov.

Republikanerne kontrollerer Repræsentanternes Hus, hvor de stærkt højreorienterede Tea Party-tilhængere vil have stoppet eller i hvert fald udsat præsidentens omstridte sundhedsreform.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden