Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ELAINE THOMPSON/AP
Foto: ELAINE THOMPSON/AP

MARKERING. Starbucks medarbejdere har flere gange været centrum for topchefens kontroversielle ideer. Denne gang skal de være med til at samle underskrifter.

Global økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kaffeelskere er nyt våben i kampen om at få styr på budgettet

Starbucks forsøger at råbe de amerikanske politikere op.

Global økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kaffekæden Starbucks tager et usædvanligt skridt for at få skabt økonomisk normalitet i USA.

Starbucks, der kan bryste sig af at være verdens største kaffekæde, vil i dag begynde at samle underskrifter ind fra borgere og virksomheder for at appellere til politikerne om at blive enige om en budgetaftale.

Dele af den offentlige sektor er fortsat lukket ned og masser af offentligt ansatte er sendt hjem, da de ikke kan få udbetalt løn, og det vil kaffekæden have stoppet.

Tilbyder at udskyde deadline
Der er dog optimisme at spore hos både demokraterne og republikanerne.

Sidstnævnte har forhandlet med præsident Barack Obama natten over, men er endnu ikke nået til enighed om en aftale, der kan bringe en snarlig afslutning af nedlukningen fra 1. oktober.

Det lader til, at republikanerne tilbyder en plan, der vil udskyde deadline (17. oktober) for forhøjelse af det amerikanske gældloft med flere uger for derved at give mere tid til at forhandle en budgetaftale på plads.

Også på de finansielle markeder er der optimisme at spore. Det amerikanske aktieindeks er i aftes dansk tid sluttet i pæne plusser og den positive stemning er fortsat i Asien her til morgen, hvor Shanghai-indekset havde den største stigning på en måde.

I Europa er aktiemarkederne ligeledes åbnet med positive takter.

SE DANSKE KURSER HER

Markerer sig offentligt
Situationen er nok ikke så tæt på en afslutning, at topchef i Starbucks Howard Schultz vil aflyse underskriftsindsamlingen, inden den er kommet i gang.

Ifølge Reuters vil han også forsøge at få nogle af lederne fra de største virksomheder i USA til at underskrive den særlige appel til politikerne.

Det er særligt usædvanligt, at et verdenskendt brand blander sig i politikernes arbejde, men det er det ikke for Howard Schultz, der flere gange har markeret sig - i sidste måned bad han for eksempel kunder om ikke at medbringe våben, når de besøger en af de 11.000 kaffebarer.

LÆS MERE

Og sidste år fik han sine medarbejdere til at skrive »stå sammen« på kaffekopperne i forsøget på at råbe politikerne op.

Både de amerikanske producentpriser og detailsalg skulle have været offentliggjort i dag, men de er som så mange andre økonomiske nøgletal fra USA blevet udskudt på ubestemt tid på grund af den midlertidige nedlukning af dele af den offentlige sektor.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden