Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

IMF: Verden påvirkes af USA's gældsloft

Chefen for Den Internationale Valutafond, Christine Lagarde, kom med en opsang til den amerikanske økonomi.

Global økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ved ikke at hæve det amerikanske gældsloft skader man ikke blot USA's, men også resten af den globale økonomi, sagde chefen for Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, torsdag.

»Det er kritisk, at dette bliver løst så hurtigt som muligt«, sagde hun i en tale i på George Washington University forud for IMF's og Verdensbankens generalforsamlinger i næste uge.

Hun sagde, at væksten i USA allerede havde taget skade af for meget budgetkonsolidering, og den vil være under to procent i år, inden den stiger med et procentpoint i 2014.

LÆS ARTIKEL

Med adresse til resten af verden pegede Lagarde på tegn på fremskridt i eurozonen og Japan, men tilføjede, at overgang til en mere stabil vækst godt kan komme til at vare nogen tid.

Hun sagde, at eurozonen vejrede morgenluft i foråret efter seks kvartaler med recession, og økonomien vil vokse med næsten en procent næste år.

»Deflationen lakker mod enden«

Japan synes også at have succes med dets massive pengestimulering for at kickstarte økonomien efter årtiers deflation og efterslæb i væksten. Nu tyder det på en vækst i økonomien på næsten en procent af bruttonationalproduktet til næste år.

»Deflationen lakker mod enden, og der er en nyfunden optimisme i luften«, sagde hun og tilføjede, at Japan fortsat skal gennemføre en troværdig plan for at nedbringe landets gæld og reformrettigheder.

Hun sagde, at markeder i vækst har været ramt siden den amerikanske centralbank, FED, meddelte, at den ville nulstille dens egen pengestimulering, som førte til kapitalflugt, fordi investorerne satsede på højere afkast i avancerede økonomier.

Hun sagde, at turbulensen kunne reducere bruttonationalproduktet i de største vækstmarkeder med 0,5 til et procentpoint.

Endelig opfordrede hun regeringer til et bedre samarbejde om reformer i den finansielle sektor, idet der er fare for vækst i de ikke-regulerede finansinstitutioner.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden