Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FINN FRANDSEN (arkiv)
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

AFVENTER. Danmark er ganske afhængige af udviklingen i udlandet, og derfor følger finansminster Bjarne Corydon nøje den fastlåste situation om gældsloftet i USA.

Global økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Corydon om gældsdrama: Der er endnu tid at løbe på

Situationen i USA har stor betydning for verdensøkonomien, mener Bjarne Corydon.

Global økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Finansminister Bjarne Corydon følger situationen i USA tæt, hvor landet politikere senest torsdag skal blive enige om at hæve gældsloftet.

Det er klart, at den økonomiske situation i USA har stor betydning for hele verdensøkonomien.

Lykkes det ikke, vil den amerikanske gæld kravle over 16.700 milliarder dollar, og så vil USA ifølge flere økonomer hurtigt være ude af stand til at betale sine regninger og være teknisk bankerot.

»Det er klart, at den økonomiske situation i USA har stor betydning for hele verdensøkonomien. Der er dog endnu tid at løbe på, og jeg tillader mig indtil videre at håbe, at der kommer en aftale«, siger Bjarne Corydon i et skriftligt svar til Politiken.

Forsigtig med at spekulere Lederen af Den Internationale Valutafond (IMF), franske Christine Lagarde, har efter et møde med Verdensbanken i weekenden kaldt situationen for »meget, meget bekymrende«.

Hun forudser, at det kan føre til en større krise i verdensøkonomien, hvis ikke de amerikanske politikere får bugt med deres uenigheder og hævet gældsloftet i tide.

Bjarne Corydon er mere forsigtig i sin udlægning af scenarierne for verdensøkonomien.

»Jeg vil afholde mig fra at spekulere i mulige scenarier og potentielle konsekvenser, hvis de amerikanske politikere ikke når en aftale. Lad os indtil videre afvente udviklingen«, siger han.

»Vi er ganske afhængige af udlandet«

Hvis Christine Lagardes forudsigelser holder stik, vil en fastlåst situation i USA føre til recession i verdensøkonomien.

Det vil med stor sandsynlighed ramme dansk økonomi, men Bjarne Corydon holder alligevel den optimistiske fane højt.

LÆS OGSÅ

»Det er klart, at vi er et lille land med en åben økonomi, og vi er ganske afhængige af udviklingen i udlandet. Men regeringen har siden vi kom til for to år siden ført en sund og ansvarlig økonomisk politik og gennemført en række reformer til gavn for vækst og beskæftigelse. Derfor står vi som land med et ganske solidt udgangspunkt«, mener Bjarne Corydon.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden