Danske Silicon Valley-eventyrere tvinges hjem

Høje omkostninger sender de to danske stiftere af regnskabsprogrammet Billy retur fra USA.

Global økonomi

I dag arbejder Sebastian Seilund hjemmefra, for han og kollegaen Toke Kruse har lukket ned for deres amerikanske kontor. Den danske iværksætter sidder ved sit store skrivebord på 18. etage og nyder udsigten til San Franciscos skyskrabere og techboom gennem upolerede ruder.

I 2012 udlevede han – sammen med Toke Kruse – sin iværksætterdrøm om at komme tæt på Silicon Valleys magi for at få danskernes startupvirksomhed til at vækste på det amerikanske marked. Og efter 3 år i San Francisco er deres regnskabsprogram Billy endelig klar til at blive præsenteret for det amerikanske marked – efter at de første 2.000 internationale betabrugere har afprøvet Billy.

Undervejs er dalens magi dog forsvundet for iværksætterne, der er blevet indhentet af den høje dollarkurs og de skyhøje programmørlønninger. Men selv om magien og den amerikanske drøm i Silicon Valley ikke kan opfyldes lige nu, ser Sebastian Seilund på hele forløbet med positive øjne og oprejst pande.

»Uden vores hårde arbejde i Silicon Valley ville vi ikke stå med et skalerbart regnskabsprogram og en komplet version af regnskabsprogrammet i Danmark. De 3 år er blevet brugt på at skabe verdens bedste produkt, men vi har på nuværende tidspunkt ikke penge til at markedsføre Billy i både Danmark og USA. Derfor prioriterer vi Danmark nu«.

Derfor har de to stiftere taget konsekvensen og besluttet at flytte sig selv og udviklingsafdelingen tilbage til Danmark – og så fortsætte indtoget på det amerikanske marked derfra.

Rykkede mod øst

Sebastian Seilund og Toke Kruse begyndte at udvikle regnskabsprogrammet Billy i Danmark tilbage i 2010. I 2011 blev programmet lanceret på det danske marked, fik hurtigt en solid kundebase og er siden vokset til mere end 5.000 betalende kunder og over 25.000 tilmeldinger.

Det gav stifterne blod på tanden, og de besluttede et halvt år efter den danske lancering at flytte til San Francisco for at prøve kræfter med det amerikanske marked.

»Vi har måttet konstatere, at Silicon Valley og San Francisco er et fedt sted at være, men det er også alt for dyrt med de stigende dollarkurser og lønninger«, siger Sebastian Seilund.

»Du kommer til at betale to-tre gange så meget i husleje, når du bor i San Francisco. Det er dyrt at have kontorplads. Du betaler cirka dobbelt så meget for dine udviklere, når du indregner den stigende dollarkurs – og så er de oven i købet sværere at finde her end i København. Og det der med, at man ikke skal betale skat i USA, det stemmer ikke, når jeg tjekker min konto! Jeg betaler lige så meget her, som jeg gør i Danmark, når man medregner sundhedsforsikring og virksomhedens lønningsskat«, siger han.

Alligevel fortryder Sebastian Seilund ikke beslutningen om at prøve lykken på den anden side af Atlanten.

»Vi har fået en helt anden vinkel på tingene ved at flytte herover«, siger Sebastian Seilund: »Samtidig kan man ikke sætte pris på den værdi, der er ved at sidde ved siden af andre store virksomheder. Når man slår virksomhederne op på internettet, som det vil give mening for os at samarbejde med, så ligger alle jo inden for en radius af 500 meter, hvilket har sat gang i nogle interessante partnerskaber, som vi endnu ikke har benyttet os af, men har indgået aftaler med«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce