Nytårsfortsæt. Mark Zuckerberg vil bruge det næste år på at bygge en robot, der skal aggere personlig butler i hans private hjem.
Foto: Jeff Chiu /AP (Arkivfoto)/AP

Nytårsfortsæt. Mark Zuckerberg vil bruge det næste år på at bygge en robot, der skal aggere personlig butler i hans private hjem.

Global økonomi

Iron Man: Facebook-stifter vil bygge en elektrisk butler

Zuckerberg frygter ikke kunstig intelligens.

Global økonomi

Flere af it-branchens fremtrædende skikkelser, herunder Teslas skaber, Elon Musk, og investoren Peter Thiel, har advaret om, at kunstig intelligens kan løbe løbsk og blive en trussel mod mennesket.

Mark Zuckerberg, derimod, har gjort det til et nytårsforsæt at bygge sin egen personlige assistent baseret på kunstig intelligens. Frygten for, at en eller anden kunstig superintelligens skulle gå amok, afviser han som »ren spekulation«.

Facebook-stifteren skrev i søndags på virksomhedens hjemmeside, at han har besluttet sig for at bygge en intelligent maskine til at styre forskellige funktioner i sit hjem og lette sit arbejde – noget i stil med en elektronisk butler. Han sammenligner den med Jarvis, en intelligent computer i filmen ’Iron Man’.

Mark Zuckerberg har flere gange tidligere offentliggjort sine nytårsforsætter, herunder at lære mandarin, at møde et nyt menneske hver dag og at læse to bøger om måneden.

Skal styre hjemmet

Det er dog første gang, han offentliggør en målsætning om at gennemføre et avanceret kodningseksperiment, og det understreger blot det kapløb, der foregår mellem de førende internetkoncerner om at udvikle og udnytte kunstig intelligens.

Mark Zuckerberg skriver, at han ofte drøfter avancerede tekniske spørgsmål med Facebooks ingeniører, og at det derfor vil give ham et nyt perspektiv på opgaverne at bygge sin egen intelligente maskine.

Han vil tage udgangspunkt i et standardsystem og blandt andet lære det at genkende hans stemme, som dermed kan »styre alt i vores hjem – musik, lys, temperatur og så videre«.

De store fremskridt inden for kunstig intelligens har fået flere branchefolk til at advare om, at intelligente maskiner kan blive en trussel mod menneskeheden. Men på sin egen facebookprofil afviser Marc Zuckerberg de potentielle farer som »ren spekulation (...) og langt mindre sandsynlige end katastrofer udløst af udbredte sygdomme, vold og så videre«.

Oversættelse: Tonny Pedersen

Med licens fra Financial Times

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce