Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Proepper Heribert/AP
Global økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vestas-konkurrent skal fyre 6.000 ansatte i 24 lande

Tysk-spanske Siemens Gamesa vil skære 6000 stillinger. Hver fjerde af alle de ansatte arbejder i Danmark.

Global økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa vil skære 6.000 stillinger i forbindelse med en stor omstrukturering af virksomheden. Det oplyser Simens Gamesa i en pressemeddelelse.

Samlet har tysk-spanske Siemens Gamesa 27.000 ansatte på verdensplan. Heraf er 6.600 ansat i Danmark, oplyser virksomheden.

De 6.000 stillinger skal fordeles over 24 lande, men indtil videre står det ikke klart, hvor og hvordan fyresedlerne skal deles ud.

700 af de stillinger, der skal forsvinde, er allerede offentliggjort, lyder det i meddelelsen.

»Forhandlinger med repræsentanter for medarbejderne indledes straks i overensstemmelse med de gældende regler i hvert land«, lyder det i meddelelsen.

Udmeldingen kommer i forbindelse med et regnskab fra Siemens Gamesa for det forskudte regnskabsår 2016/2017. Det viser fald i omsætningen på 12 procent i april-september i forhold til samme periode sidste år.

»Vores økonomiske resultater er stadig ikke på det niveau, som vi alle stræber efter. Men det står klart, at vi gør positive fremskridt, mens vi udfører vores plan om at gøre dette selskab til industriens førende«, siger topchef Markus Tacke i en meddelelse.

Har skåret i Danmark

I august foretog Siemens Gamesa en kraftig reduktion af staben på sin vingefabrik i Aalborg.

Efter forhandlinger med fagforeningerne endte det med omkring 400 fyresedler på fabrikken i Aalborg. I alt har Siemens afskediget i omegnen af 1000 ansatte i Danmark i år.

Blandt andet mistede 400 ansatte jobbet, da en fabrik blev lukket i Engesvang ved Silkeborg.

Siemens Gamesa er resultatet af, at de tyske industrikonglomerat Siemens og den spanske vindmølleproducent Gamesa gik sammen i starten af 2017.

Baseret på leverancerne i 2016 er Siemens Gamesa verdens næststørste vindmølleproducent efter Vestas. Det har konsulentfirmaet FTI tidligere opgjort.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden