Foto: JACOB EHRBAHN
Privatøkonomi

Gør din bilforsikring billigere

Forsikringsselskaberne scorer milliarder på bilisterne. Men der er penge at spare, hvis man undersøger markedet og presser forsikringsselskaberne.

Privatøkonomi

De seneste fem år er gabet mellem selskabernes præmieindtægter og erstatningsudgifter steget markant. Alene i 2006 havde forsikringsselskaberne et overskud på seks milliarder kroner på bilforsikring.

På trods af den gigantiske indtjening, som forsikringsselskaberne har på bilforsikringer, er der mange penge at spare, hvis du undersøger markedet for bilforsikringer.

Det viser en undersøgelse, som FDMs medlemsblad Motor har foretaget. Motor har undersøgt prisen på forsikringer til tre typer elitebilister hos en række forsikringsselskaber, og her er meget store forskelle på både præmier og selvrisiko selskaberne imellem.

Kan spare tusinder af kroner »Undersøgelsen bekræfter, at bilisterne, der undersøger markedet jævnligt, vil kunne spare mange tusinde kroner. Man kan hurtigt spare mange penge på at presse selskaberne og evt. skifte til et andet. For eksempel er det en god idé at gå forsikringen igennem, når man skifter bil. Der er korte opsigelsesfrister, så det er blevet nemmere at skifte selskab«, siger Helle Brasch, jurist i FDMs rådgivning.

Pas på bilforhandlerens tilbud
Samtidig opfordrer hun forsikringskunderne til at se sig ekstra godt for, hvis de vælger at tegne en forsikring hos en bilforhandler, hvor forsikringen indgår som en del af en samlet pris.

Selv om det umiddelbart kan virke som et godt tilbud, kan det være svært at gennemskue, hvad den reelle pris er. Derfor råder FDM bilisterne til at overveje, om det vil være bedre at få et afslag i prisen på bilen og så tegne forsikring separat hos et andet forsikringsselskab.

Billig forsikring kan hurtigt blive dyr

»Det er ikke nok kun at stirre sig blind på den årlige ydelse for forsikringen. Det er også vigtigt at undersøge, om der er trinsikring og selvrisiko ved indbrud i bilen, hvad selvrisikoen er ved en skade, og om selvrisikoen er aldersrelateret. En billig forsikring kan hurtig blive dyr, hvis selvrisikoen er meget høj«, siger Helle Brasch.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce