Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING
Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne vælger private pensioner fra

Frygt for at binde penge under finanskrisen får indbetalinger på private pensionsordninger til at falde.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Finanskrisen har fået private pensionsopsparere til at holde gevaldigt igen med indbetalingerne.

Mens indbetalinger til arbejdsgiverpensioner fortsat steg i 2008, så faldt betalingerne til de private pensionsordninger med knap 18 procent.

Det er især de selvstændige erhvervsdrivende, der undlader at indbetale på deres pensioner, men det generelle behov for likviditet får alle slags opsparere til at tænke sig om en ekstra gang, inden de binder pengene på pensionskontoen, fortæller selskaberne. Det skriver dagbladet Børsen.

»Usikkerheden om den finansielle krise var årsagen til, at private indbetalte mindre til pension mod slutningen af sidste år. Flere tænkte nok på at være sikker på at have penge mellem hænderne, hvis noget skulle gå galt frem for at spare op til pension. Specielt i de konjunkturfølsomme selvstændige erhverv aftog indbetalingerne mod årets slutning«, siger Jens Christian Nielsen, cheføkonom i Danmarks største kommercielle pensionsselskab Danica Pension.

18 procent mindre indbetalt
Hvor der i 2007 blev indbetalt 25,9 millioner kroner på privattegnede pensionsordninger, så var det tilsvarende tal i 2008 kun 21,2 milliarder kroner - et fald på knap 18 procent.

Til sammenligning blev der indbetalt 90,3 milliarder kroner på arbejdsgiverordninger i 2008 - en stigning på syv procent sammenlignet med året før.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden