Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
CAMILLA STEPHAN
Foto: CAMILLA STEPHAN

Tømrer Kim Holst er i gang med at bygge et tag på et hus. Arkivfoto.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4.000 har fået støtte til renovering

105.000 danskere har søgt om støtte fra renoveringspuljen, der ventes at løbe tør for penge om 10 dage.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4.000 danskere har indtil nu fået et ja fra renoveringspuljen. Dermed er der nu sat gang i projekter for mindst 175 millioner kroner.

Det oplyser Erhvervs- og Byggestyrelsen, der håndterer puljen, i en pressemeddelelse.

Styrelsen har siden 15. april behandlet knap 6.000 ansøgninger. Men en fjerdedel af dem - 1.500 styk - er så mangelfuldt udfyldt, at styrelsens medarbejdere har brugt tid på at indhente supplerende oplysninger fra ansøgerne.

57 millioner er givet i støtte
I alt sidder der 50 medarbejdere og behandler de 105.000 ansøgninger, der indtil er sendt ind til Erhvervs- og Byggestyrelsen.

»De første dage er der brugt en del tid på oplæring, men nu er medarbejderne ved at være fuldt indkørt i systemet. Det betyder, at der bliver behandlet betydeligt flere ansøgninger end i de første dage, og vi regner med, at produktiviteten øges yderligere i den kommende tid«, siger Henning Steensig, vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Indtil nu er der givet 57 millioner kroner i støtte, og det svarer til byggeprojekter for mindst 175 millioner kroner, idet tilskuddet jo kun dækker en del af den samlede renoverings-omkostning. Det gennemsnitlige tilskud for de 4.000 tilsagn ligger på 14.000 kroner.

Omsætning på 4,5 milliarder kroner
Omregnet betyder det, at hver støttekrone giver en omsætning på tre kroner - eller en samlet omsætning i byggebranchen på 4,5 milliarder kroner.

Henning Steensig forventer, at Renoveringspuljen er tom om otte-ti dage, hvis strømmen af ansøgninger holder det nuværende niveau.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden