Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Mange danskere har søgt om renoveringstilskud til eksempelvis sommerhuset, selvom det ikke er omfattet af puljen.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Renoveringsansøgninger er fyldt med fejl

Der er så mange fejl i danskernes ansøgning til renoveringspuljen, at ingen aner, hvornår puljen er tom.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er umuligt at sige, hvornår renoveringspuljen er tom.

Det skyldes, at der er fejl i op imod 30 procent af alle de indsendte ansøgninger til Erhvervs- og Byggestyrelsen, der håndterer den 1,5 milliard store pulje, skriver epn.dk.

Det betyder, at medarbejderne skal bruge masser af tid på at kontakte ansøgerne for at få flere oplysninger, inden ansøgningen kan godkendes eller skrottes. Fejlraten er tre gange så stor, som styrelsen havde forudset.

Stadig penge i puljen
»De mange upræcise og forkerte ansøgninger gør sagsbehandlingen så kompliceret, at vi i øjeblikket umuligt kan sige, hvornår puljen er brugt op. Vi er nødt til at rette henvendelse til et stort antal ansøgere for at få flere oplysninger, før vi kan tage stilling. Derfor kan vi ikke oplyse, hvor stor en del af puljen der nu er brugt. Kun kan jeg konstatere, at der stadig er penge at søge om,« siger vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Henrik Stensig.

Søger til projekter, der ikke er omfattet
Ifølge Henrik Stensig har en gennemgang af ansøgningerne bl.a. afsløret, at ansøgere med forskellige cpr-numre har søgt om penge til renovering til de samme projekter på de samme adresser, ligesom mange flere ansøgninger end hidtil antaget gælder penge til projekter, der ikke gives støtte til - f.eks. garager og sommerhuse.

Med udgangen af april havde 10.000 danskere fået godkendt deres ansøgning - svarende til projekter for 330 millioner kroner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden