Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

200 millioner kroner er der tilbage af den milliard, som kunderne investerede i Jyske Invests hedgeforening. Nu ender sagen i retten. Arkivfoto.
Foto: TOBIAS SELNÆS MARKUSSEN

200 millioner kroner er der tilbage af den milliard, som kunderne investerede i Jyske Invests hedgeforening. Nu ender sagen i retten. Arkivfoto.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

400 kunder slæber Jyske Bank i retten

Kunderne tabte 800 mio. kr. i det der kaldes danmarkshistoriens største investeringsskandale. Nu stævner de Jyske Invest.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kunderne skal have deres penge tilbage.

Jyske Invest, der er en del af Jyske Bank-koncernen, har nemlig ikke givet dem den information, der gjorde det muligt at investere på »et oplyst grundlag«.

Så klart er kravet fra advokat Henrik Puggard, fra Lett Advokater, der om få dage stævner banken på vegne af 400 danske privatinvestorer. Det skriver dr.dk.

Har tabt 800 millioner kroner
De har alle sammen sat sparepengene i Jyske Invests investeringsforening Jyske Hedge Markedsneutral. En forening, der alt i alt har kostet investorerne et tab på 800 millioner kroner.

Retten skal tage stilling til, om Jyske Invest malede et skønmaleri af risiko og afkastforventninger, eller om kunderne fik den information, de havde krav på.

LÆS ARTIKEL

»Vi er ved at lægge sidste hånd på stævningen. Vores krav vil være, at investorerne erstattes for de tab, de har lidt, som følge af at de har investeret i noget, der var langt mere risikofyldt end det, de havde fået at vide«, siger Henrik Puggard til dr.dk.

Han kræver, at kunderne stilles som om, de ikke havde indgået aftalen.

Har udnyttet et tillidsforhold
Forbrugerrådet kalder sagen om Jyske Invests hedgeforening for »danmarkshistorien største investeringsskandale«.

»Bankerne har udnyttet det tillidsforhold, der er mellem bankrådgiver og kunde til at sælge produkter, der både er dårlige og ekstremt komplekse, og som i alle tilfælde er i bankens interesse, men langt fra i kundens. Almindelige bankkunder er blevet børsspekulanter – helt uden at vide det – og står nu tilbage med kæmpe tab«, siger cheføkonom Carsten Holdum på Forbrugerrådets hjemmeside.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden