Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS
Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stor prisstigning på vej til elkunderne

Vinterkulde, mangel på vand og stigende elforbrug i industrien bliver en dyr cocktail.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det bliver markant dyrere at tænde stikkontakten i 2011.

Fra flere sider i elsektoren lyder meldingen, at såvel private forbrugere som virksomheder står over for en regning i milliardklassen, skriver Jyllands-Posten.

Energigiganten Dong Energy advarer ganske opsigtsvækkende om, at den garanterede elpris, som hovedparten af danske husstande benytter, står over for en stigning på 10-15 procent.

Rabatår er slut

Årsagen er katastrofal mangel på vand til norske og svenske vandkraftværker kombineret med et stigende elforbrug i vinterkulden.

Men trængslerne forsvinder ikke med forårssolens komme. Ud over vandmangel mærker elmarkedet i Norden, at industrien er ved at lægge finanskrisen bag sig. Det presser olie-, kul- og gasprisen i vejret, og det rammer elpriserne.

»Efter et par rabatår på grund af finanskrisen ser det ud til, at tingene igen er ved at normalisere sig«, siger Kristian Gjerløv-Juel, markedschef i Nordjysk Elhandel, til Jyllands-Posten.

Normaliseringen indebærer, at elregningen vokser, og holder markedsforventningerne stik, vil prisstigningerne i værste fald udløse en samlet ekstraregning på 1,1 milliard kroner.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden