Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Overforbrug. Er dette din yndlingsbevægelse, kan det være, du skulle overveje at skifte din tegnebog ud med en mere økonomivenlig en af slagsen.
Foto: JACOB EHRBAHN

Overforbrug. Er dette din yndlingsbevægelse, kan det være, du skulle overveje at skifte din tegnebog ud med en mere økonomivenlig en af slagsen.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Intelligente tegnebøger holder på pengene

Hvad med en pung, der bliver sværere at åbne, når der er få penge på kontoen.

Privatøkonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu kan du få en hjælpende hånd direkte ned i lommen.

Nyudviklede intelligente tegnebøger kan nemlig hjælpe dem, der dagligt siger 'på beløbet' uden at overveje, hvor pengene kommer fra - og om de overhovedet findes på kontoen.

De tre forskellige tegnebøger er udviklet af forskere fra Massachusetts Institute of Technology, skriver videnskab.dk.

Når hele vores økonomi efterhånden er digaliseret, kan det være svært at have forståelse for penges værdi. Derfor skal pungene gøre pengene mere håndgribelige.

Vibrerer og puster sig op De tre punge har hver sin funktion.

'Bumblebee' vibrerer hver gang, der bliver trukket penge fra din konto. Afhængigt af om det er fitness-medlemskabet eller huslejen, der betales, vibrerer pungen mere eller mindre alt efter beløbet. På den måde bliver du konstant mindet om, at der trækkes penge fra kontoen.

TEST

'Mother Bear' holder på dine penge, når der er behov for, at du sparer. Alt efter hvor mange penge, du har på kontoen, bliver pungen helt bogstaveligt sværere eller nemmere at åbne.

'Peacock' er til blærerøve. Er kontoen flad, er pungen det også. Bugner kontoen derimod, vil pungen blæse sig op til imponerende størrelse.

Det hele kan lade sig gøre, fordi pungene via bluetooth er forbundet til ejerens mobiltelefon, der er i forbindelse med ejerens bankkonto.

Forbrugslån er hverdag

Selvom pungene virker som en smart opfindelse, skal man måske nærmere se dem som et sjovt input end en egentlig hjælp. Seniorforsker fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Turf Böcker Jakobsen forsker i forbrug og gæld. Han siger til videnskab.dk:

»Hvis man skal tage opfindelsen alvorligt, er jeg dog også i tvivl om, hvorvidt den slags håndgribelige advarselslamper vil have den tilsigtede virkning. Problemet er ikke nødvendigvis, at folk er uopmærksomme på deres overforbrug. Problemet er snarere, at store dele af befolkningen i dag betragter det som naturligt og fuldt ud acceptabelt at have forbrugslån og at finansiere hverdagen med lånte midler. Dén form for forbrugskultur lader sig næppe ændre med elektronik i lommerne«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden